Οι εννέα λόγοι που οι Ελληνες διαιτητές βλέπουν ως... θεατές τα ντέρμπι


Προκαλούν τα λάθη των Ελλήνων διαιτητών. Ο (αγωνιστικός) κατήφορος δεν σταματά πουθενά, είναι χωρίς φρένα, χωρίς υπερβολή πάνε από το κακό στο χειρότερο. Το συμπέρασμα δεν είναι αυθαίρετο, καθώς υπάρχουν πολλά δεδομένα που οδηγούν σε αυτό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάποια από τα δεδομένα έχουν και τη... σφραγίδα των FIFA, UEFA και παράλληλα δείχνουν πόσο χάλια είναι το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών.

Έχουμε και λέμε:

1) Και μόνο να βλέπει κανείς τα λάθη του Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου) στα περισσότερα παιχνίδια, από τα 16 συνολικά, που τον έχουν βάλει. Ο πιο έμπειρος διεθνής διαιτητής δεν μπορεί χωρίς VAR αφού σε ένα ματς, όπως το Βόλος-Παναιτωλικός 3-1 για τα πλέι άουτ, δεν είχε κανένα από τα δυο πέναλτι που έγιναν και δόθηκαν με παρέμβαση του Γκορτσίλα (Μακεδονίας)...

2) Η UFEA δεν ορίζει αρκετούς διεθνείς ρέφερι σε αγώνες της. Oι Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Τζήλος (Λάρισας), Φωτιάς (Πέλλας) έχουν για ...βιτρίνα το σήμα των διεθνών.

3) Στις 17 Δεκεμβρίου 2020 η ΚΕΔ εισηγήθηκε στη ΦΙΦΑ να γίνουν διεθνείς διαιτητές για το VAR οι Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου, Ευαγγέλου, Σκουλάς, Φωτιάς, Γκορτσίλας και Μανούχος. Ξέρετε πόσοι έγιναν; Μόνο οι Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου! Αρα, που είναι η εμπιστοσύνη από το εξωτερικό και μάλιστα από κατ’ εξοχήν αρμόδιους, με μόνο κριτήριο τις ικανότητες;

4) Θυμηθείτε το ηχηρό φάλτσο των Καραντώνη (Ημαθίας), Μανούχου (Αργολίδας), διαιτητής και VAR, αντίστοιχα, οι οποίοι δεν καταλόγισαν πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, αν και το χέρι που Κρέσπο έβγαζε μάτια. Αυτό το λάθος δείχνει το χαμηλό επίπεδο αλλά και το φόβο των Ελλήνων διαιτητών.

5) FIFA και UEFA έχουν παραδεχθεί το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών και για αυτό επέβαλαν να σφυρίζουν ξένοι στα ντέρμπι. Είναι και η... εγγύηση που έδωσε ο Κλάτενμπεργκ για να αναλάβει την ΚΕΔ.

6) Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ρέφερι δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο. Λόγω των πολλών λαθών που έχουν κάνει έχασαν το σεβασμό των παραγόντων, των παικτών, των προπονητών και των φιλάθλων. Για αυτό έπρεπε να γίνουν σαρωτικές αλλαγές...

7) Οι ομάδες ξέρουν καλύτερα από τον καθένα. Για αυτό και ζητούν ξένους ρέφερι όχι μόνο στα ντέρμπι, επίσης και σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες.

8) Στο VAR είχαν ξεκινήσει να μπαίνουν Έλληνες ρέφερι, όμως τα έκαναν κι εκεί μαντάρα, με συνέπεια τόσο ο Περέιρα όσο και ο Κλάτενμπεργκ να φέρνουν ξένους και για τον έλεγχο των φάσεων.

9) Καθόλου τυχαίο ότι ο Κλάτενμπεργκ στο διάστημα που κρίνονταν οι στόχοι έφερνε περισσότερους ξένους διαιτητές τόσο για να σφυρίξουν όσο και για το VAR.


Σχόλια