1) «Τελειώνει» (και) ο Τριτσώνης από την ΚΕΔ, 2) O Κλάτενμπεργκ ξεχασε ότι δεσμεύτηκε να μη συνεργάζεται με Έλληνες και μετέχει στο... θέατρο του παραλόγου (των εισηγήσεων)

Ερχονται εξελίξεις στην ΚΕΔ αφού θέλουν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα από ό,τι είναι. Δυστυχώς, για το ποδόσφαιρο η FIFA και η UEFA αμολάνε... αετό, δείχνουν να μην θέλουν να αλλάξει η κατάσταση. Παράλληλα, ο Κλάτενμπεργκ άλλα υποσχέθηκε άλλα κάνει.

Μέρες θα πρέπει να αρχίσει να μετράει το Σταύρος Τριτσώνης ως παράγοντας της ΚΕΔ, όπου έχει, για λίγο ακόμη, και την αρμοδιότητα της εκπαίδευσης των διαιτητών. Μπορεί το συμβόλαιό του να παρατάθηκε μέχρι και το Μάιο, με το πρόσχημα να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, όμως με τη λήξη του, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Θα πρέπει και ο ίδιος να το πήρε απόφαση, καθώς, σύμφωνα πάντα με πηγές, επέστρεψε στην εργασία του στην τράπεζα.

Ο Τριτσώνης θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον Κουκουλάκη, ο οποίος τελείωσε από την ΚΕΔ τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Αθηναίος παράγοντας ανέλαβε μαζί του πριν πέντε χρόνια και κατά τη διάρκεια της θητείας τους, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης χρονιάς του Περέιρα φαγώθηκαν δεκάδες διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές από τους πίνακες όλων των κατηγοριών. Όσον αφορά στην εκπαίδευση είχαμε την ...αποθέωση της ανυπαρξίας, αφού μέχρι και η ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ παραδέχθηκαν το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών και για αυτό αποτελούσε απορία πολλών πως είναι δυνατόν ο Αθηναίος Τριτσώνης να μην αποτελεί παρελθόν.

Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι παρελθόν, στο τέλος Μαΐου θα αποτελέσουν και οι Ιωσηφόγλου, Κόκοτου, όμως όλα δείχνουν ότι ο Καλύβας θα... σπάσει το ρεκόρ του Τριτσώνη, συνεχίζοντας στην ΚΕΔ, ως υπεύθυνος ορισμών της Γ’ Εθνικής και των πρωταθλημάτων νέων. Επίσης, σίγουρος για μέλος της ΚΕΔ θεωρείται ο Καλογερόπουλος (Αθηνών) ενώ, αν δεν αλλάξει κάτι, «παίζουν» και οι Μάνταλος (Καβάλας), Θάνος (Γρεβενών), Στυλιαράς (Αιτ/νιας) και Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας).

Το ερώτημα είναι που τους ξέρει ο Κλάτενμπεργκ και ποιος του έδωσε να διαβάσει τα... βιογραφικά τους! Δεν είναι τυχαίο ότι στη διαιτητική πιάτσα ακούγεται ότι προωθούνται από τα μπλοκ του βορρά και του νότου που ελέγχουν την ΕΠΟ. Ένα ακόμη «καυτό» ερώτημα είναι τι φοβάται ο Κλάτενμπεργκ και δεν τηρεί τη δέσμευσή του να μη συνεργάζεται με Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας, αφού αυτός θα τους προτείνει, πιθανόν με την ιδιότητα των συμβούλων του για να γελάει και ο κόσμος.

Στόχος τους είναι η νέα ΚΕΔ να έχει στελεχωθεί τις πρώτες μέρες του Ιουνίου και αμέσως μετά να ανακοινωθούν οι πίνακες. Και πάλι δεν πρόκειται να γίνουν σαρωτικές αλλαγές, από τη Σούπερ Λίγκα θα φύγουν 6-7 διαιτητές, χωρίς να πειραχτούν τα «αστέρια» της... εξυγίανσης που θα εξακολουθούν να έχουν ασυλία και να παίρνουν σερί ορισμούς, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, είτε με Τριτσώνη, Κουκουλάκη, είτε με Περέιρα, είτε με Κλάτενμπεργκ.

 

Σχόλια