Νταμπάνοβιτς: Στο... μικροσκόπιο ο Μαυροβούνιος διαιτητής του αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ

Ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς από το Μαυροβούνιο, οικονομικός διευθυντής στο επάγγελμα, είναι ο «εκλεκτός» του Κλάτενμπεργκ για το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Ο 39χρονος ρέφερι έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα καθώς είχε διαιτητεύσει και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1 για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ ενώ στην Ευρώπη δεν έχει διαιτητεύσει κάποια ελληνική ομάδα.

Ο Νταμπάνοβιτς είναι διεθνής από το 2009 και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA. Θεωρήθηκε ανερχόμενος διαιτητής για αυτό και το 2017 είχε κληθεί να παρακολουθήσει μαθήματα για ρέφερι που θεωρούνταν ταλέντα στη Νιόν της Ελβετίας ενώ το 2014 είχε επιλεγεί και για τελική φάση πρωταθλήματος Νέων Κ 17.

Η απόδειξη ότι δεν έχει καλή πορεία είναι ότι από τον Δεκέμβριο και μετά δεν σφύριξε παιχνίδι Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με μοναδική εξαίρεση το παιχνίδι Βουλγαρία-Ελβετία 1-3 για την προκριματική φάση του μουντιάλ. Πάντως, για τους ομίλους του Europa League διαιτήτευσε Λεχ Πόζναν-Μπενφίκα 2-4, Βιγιαρεάλ-Μακάμπι Τελ Αβιβ 4-0 και ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βόλφσμπουργκ 0-1.

Οι φάσεις που είχε στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ είναι οι εξής:

Στο 3’ είχαμε το 1-0 και έγινε έλεγχος VAR, όμως δεν διαπιστώθηκε οφσαιντ.

Στο 29’ έπρεπε να βγει κίτρινη κάρτα στον Ολιβέιρα επειδή με τις τάπες πήγε από και σταμάτησε αντίπαλο.

Στο 30’ ο Νταμπάνοβιτς κλήθηκε σε ανασκόπηση και σωστά ακύρωσε γκολ του Σφιντέρσκι επειδή προηγήθηκε κοντρόλ με το χέρι από τον Ελ Καντουρί.

Στο 44’ σωστά έδωσε κίτρινη στον Σιμάνσκι που πάτησε με τις τάπες το πόδι αντιπάλου, μια φάση παρόμοια με του Λαλά στο Ολυμπιακός-Αρης 1-0 που ο Δανός Κέλετ έβγαλε απευθείας κόκκινη.

Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι στο 51’ για χέρι του Αουγκούστο, ο Νταμπάνοβιτς δεν έδωσε κάτι, συμφώνησε και ο Βιντούλιν (VAR). Οι ρέφερι δικαιώνονται καθώς δεν υπάρχει χέρι, η μπάλα χτυπά στο πόδι.

Στο 75’ ακολούθησε νέος έλεγχος για πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ, όμως η μπάλα χτύπησε στον ώμο του Λάτσι, άρα, καλώς, συνεχίστηκε το παιχνίδι.

Βοηθοί του Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο) στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ θα είναι οι συμπατριώτες του Ντούκιτς και Τοντόροβιτς, τέταρτος ο Γκορτσίλας (Μακεδονία), στο VAR θα είναι ο Γκαμπρίλο από την Κροατία, με βοηθό τον Παπαδάκη (Ηρακλείου), ενώ παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Φλώτσιος (Βοιωτίας).

Σχόλια