Επιτροπή Δεοντολογίας: Σε εξέλιξη δυο ακόμη έρευνες για εκλογές, μετά την κλήση της ΑΕΚ για την Καρδίτσα

Κατ’ αρχήν δεν είπε κανείς ότι ο «Σύλλογος Πολιτών – Φιλάθλων Καρδίτσας», που έκανε την καταγγελία κατά της ΑΕΚ (01/06/20) είναι ποδοσφαιρικό σωματείο. Το λέει και το όνομα, είναι ένας σύλλογος που κάνει παρεμβάσεις στα πράγματα της Καρδίτσας και καταγγελίες κτλ έχουν δημοσιευτεί στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο...

Από και κει πέρα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει κάνει δυο παρεμβάσεις σχετικά με εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και μια ακόμη, σχετική με εκλογές στην ΕΠΟ, με ψηφοφορία εκπροσώπων ΕΠΣ:

Η μια παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας αφορά στην κλήση της ΑΕΚ σε απολογία για τις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας, η οποία έγινε γνωστή σήμερα (24/03). Οι εξελίξεις προέκυψαν μετά από καταγγελία του σωματείου  «Σύλλογος Πολιτών – Φιλάθλων Καρδίτσας», καταγγελία που, όπως αναφέρουμε, έγινε την 1η Ιουνίου 2020.

Οι εκλογές στην προαναφερόμενη ΕΠΣ έγιναν στις 2 Φεβρουαρίου 2019 και η προπαγάνδα με δημοσιεύματά της διατυμπάνιζε ότι εξελέγη πρόεδρος ο Σκάρλος  (σ.σ. τώρα παραιτήθηκε και ανέλαβε ο Σφήκας που είναι δηλωμένος οπαδός της ΑΕΚ) και πανηγύριζε ότι η ΑΕΚ πήρε την ΕΠΣ Καρδίτσας. Μάλιστα, στις εκλογές είχε ψηφίσει και υπάλληλος της ΑΕΚ, αν και δεν είχε ουδεμία σχέση με σωματεία της ΕΠΣ Καρδίτσας αλλά και παράγοντας άλλης ΕΠΣ που είναι υποψήφιος για την ΕΕ της ΕΠΟ στις εκλογές του Σαββάτου. Επίσης, δεν έλειψαν οι καταγγελίες ότι δεν διεξήχθη εκλογική ΓΣ καθώς αρκετά σωματεία είχαν αποχωρήσει. Στην υπόθεση της καταγγελίας του «Συλλόγου Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας» η έρευνα ολοκληρώθηκε και η ΑΕΚ παραπέμφθηκε σε δίκη.

Η δεύτερη έρευνα

Η δεύτερη έρευνα αφορά στις καταγγελίες του προέδρου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια που προκάλεσε, και εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλο πανικό στο σύστημα της «εξυγίανσης». Αυτή αφορά στις εκλογές σε διάφορες ΕΠΣ και ήδη έχει ξεκινήσει η εξέταση των 14 μαρτύρων, οι οποίοι αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας ερευνά καταγγελίες, αν υπήρξαν παρεμβάσεις, χρηματισμοί, εκβιασμοί και απειλές, με πρωταγωνιστές έναν υπάλληλο μεγάλης ΠΑΕ και δυο παράγοντες μεγάλης ποδοσφαιρικής ένωσης που.... μετακόμιζαν, όλοι μαζί, σε άλλες πόλεις για εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων. Με αυτή την αφορμή ρωτά τους μάρτυρες αν γνωρίζουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα και τι έκαναν στις περιοχές τους. Καταθέτουν μάρτυρες από όλη την Ελλάδα και τα στοιχεία είναι πολλά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΕΠΣ ψηφίζουν στις εκλογές της ΕΠΟ και το πειθαρχικό όργανο της ομοσπονδίας ερευνά τον ρόλο συγκεκριμένων προσώπων. Τα ονόματα είναι γνωστά στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Δεν θα είναι έκπληξη αν από τον ερευνητή της Επιτροπής Δεοντολογίας, Ανδρέα Αθανασίου κληθεί και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Νίκας. Ο λόγος είναι ότι φέρεται να δήλωσε ότι τον στηρίζουν οι Ενώσεις που στηρίζουν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

Η τρίτη έρευνα

Σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται και έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας που αφορά την ψηφοφορία της στελέχωσης της Πειθαρχικής Επιτροπής και της Επιτροπής Εφέσεων, στις εκλογές της ΕΠΟ που έγιναν στις 9 Οκτωβρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θέλει να απαντηθεί που γνώριζαν οι πρόεδροι των Ενώσεων τους υποψήφιους δικαστές και πέντε για την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ πήραν 41-38 ψήφους, δυο δικαστές πήραν από δυο, πέντε από έναν και άλλοι τέσσερις ούτε έναν; Επίσης, πέντε υποψήφιου για την Επιτροπή Εφέσεων πήραν 45-40 ψήφους και άλλοι πέντε 10-4!

 

 

Σχόλια