Διαιτησία: Το σχέδιο για Έλληνες... χειρούργους

Με διαιτησίες σαν αυτή του Δανού, Γιάκομπ Κέλετ στο παιχνίδι Ολυμπιακού-Άρη 1-0, όπου απέβαλε τον Λαλά με κόκκινη κάρτα-εφεύρεση σε μαρκάρισμα πάνω στον Σάσα που ήταν κίτρινη, εκτίθεται και ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ. Όσο νωρίτερα το καταλάβει ο Αγγλος τόσο το καλύτερο για αυτόν. Δεν τον έφεραν στην Ελλάδα για λεζάντα αλλά για να αναλαμβάνει ευθύνη...

Ο Κλάτενμπεργκ θα πρέπει να καταλάβει ότι το ζητούμενο δεν είναι να έρχονται απλά ξένοι διαιτητές. Το ζητούμενο είναι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος να σφυρίζουν ρέφερι υψηλού επιπέδου. Και αν ο αρχιδιαιτητής, με τα χρήματα που παίρνει (σ.σ. δεν έχει διαψευστεί ότι αμείβεται με 50.000 ευρώ το μήνα) δεν μπορεί να βρει, τότε μια καλή λύση είναι να παραιτηθεί ή να ζητήσει τη συνδρομή της ΟΥΕΦΑ.

Ο Κλάτενμπεργκ δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τηλεκριτική. Ήρθε για να ανεβάσει το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας, όμως επιλογές σαν του Κέλετ το υποβιβάζουν στα... τάρταρα. Αν δεν έρχονται ικανοί ξένοι, δεν πρόκειται να ανέβει το επίπεδο των Ελλήνων.

Με τον Κέλετ τα πράγματα είναι απλά. Ήταν γνωστό ότι δεν είχε το επίπεδο να ανταπεξέλθει σε ένα ματς της Superleague από μια πρόχειρη ανάλυση του βιογραφικού του: 1) Τα είχε κάνει μαντάρα στις 3/3/19, όταν σφύριξε Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2, 2) Την τρέχουσα σεζόν στους ομίλους του Europa League διαιτήτευσε Σταντάρ Λιέγης-Ρέιντζερς 0-2, Σλάβια Πράγας-Νις 3-2, Καραμπάγκ-Σίβασπορ 2-3, δηλαδή παιχνίδια που δεν είχαν ιδιαίτερη δυσκολία και απαιτήσεις, 3) Τον δοκίμασαν στο Σαχτάρ Ντόνετσκ-Χοφενχάιμ 2-2 στις 12/09/18, για τους ομίλους του Champions League, και δεν τον ξανάβαλαν σε άλλο ματς της μεγάλης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με τόσα χρήματα που παίρνει ο Κλάτενμπεργκ, δεν δικαιολογείται να φέρνει διαιτητές τέτοιου επιπέδου. Στη διαιτητική πιάτσα λένε πως ο Κλάτενμπεργκ τα κάνει αυτά για να ανοίξει ο δρόμος στην επιλογή Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι, αν όχι φέτος, τουλάχιστον με το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι στα δυο από τα τρία παιχνίδια των πλέι οφ οι διαιτητές ήταν ξένοι με Έλληνες βοηθούς, εξαίρεση ήταν μόνο το Ολυμπιακός-Άρης 1-0, όπου οι βοηθοί ήταν Δανοί.

Και πάλι, ο αρχιδιαιτητής είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μπορεί οι Ελληνες να τον έχουν... ζαλίσει για να τους βάλει στα πλέι οφ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, όμως μετά θα του λένε ότι αισθάνονται πίεση και για αυτό κάνουν λάθη. Δηλαδή, και πάλι θα φταίνε άλλοι και όχι ότι οι περισσότεροι ρέφερι με αυτά που έχουν κάνει δεν μπορούν να σταθούν ούτε σε παιχνίδια τοπικών πρωταθλημάτων.

Σχόλια