Η ηγεσία του αθλητισμού παγκοσμίως στα χέρια των πρωταγωνιστών του


ΠΗΓΗ: www.megatv.com

Ο ελληνικός αθλητισμός σε διοικητικό επίπεδο είναι σε διαδικασία πλήρους αναδόμησης, με τα κεντρικά πρόσωπα, τους πρωταγωνιστές των αθλημάτων, τους ήρωες που τα ανέδειξαν να διεκδικούν τη διοίκηση των ομοσπονδιών.

Διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη προεξάρχοντος του ποδοσφαίρου με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να διεκδικεί την προεδρεία της ΕΠΟ έχοντας στο πλευρό του για το διοικητικό συμβούλιο μέλη της ομάδας του 2004 και σπουδαίους ποδοσφαιριστές.

Τον Χαριστέα, τον Σεϊταρίδη, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον Παντελή Καφέ, τον Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Άλλωστε, σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι πολλές και απολύτως επιτυχημένες οι περιπτώσεις σπουδαίων παλαίμαχων αθλητών, θρύλων των σπορ που διοικούν και ορίζουν τις τύχες των αθλημάτων τους.

Θυμάστε τον πολωνό φονιά τον άνθρωπο που ανέβασε την Πολωνία στα ουράνια τον επονομαζόμενο και υπερηχητικό μήπως το αρπακτικό της κροατίας τον σούκερ πρώτος σκόρερ του μουντιάλ του 1998.

Προφανώς θυμάστε και το αξέχαστο γκολ του ντέγιαν τομάσεβιτς στον τελικό μίλαν μπαρτσελόνα. Ένα ποίημα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Οι άνθρωποι του αθλητισμού θυμούνται με νοσταλγία τα δύο βουνά στον λιθουανό Άρβιντας Σαμπόνις και βέβαια και τον κροάτη Στόγιαν Βράνκοβιτς σε μια τελική μάχη. Μα φυσικά τον διαστημικό ρώσο αντρέι κιριλένκο τον πολυχώρο της σερβίας πρέντραγκ ντανίλοβιτς τον ισπανό εγκέφαλο Χόρχε Καρμπαχόσα.

Τι σχέση έχουν μεταξύ τους όλες αυτές οι τεράστιες μορφές. Μα το αυτονόητο που πρέπει να συμβαίνει στα σπορ την ενασχόληση τους στα κοινά των ομοσπονδιών τους κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Πρόεδροι αυτοί που μας άφησαν στα γήπεδα.

Στην Ελλάδα έμοιαζε να απαγορεύεται να συμμετέχουν οι παλιοί μεγάλοι αθλητές στα κοινά των ομοσπονδιών. Οι θέσεις ήταν πάντα καλυμμένες από γνωστές. Όχι κατ ανάγκη του ποδοσφαίρου αλλά της εκλογικής διαδικασίας.

Οι ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων πάντα είχαν τους δικούς τους ήξεραν τα κατατόπια. Αυτό έφτανε για τη μόνιμη εκλογή τους. Τώρα φαίνεται ότι κάτι αλλάζει.

Θρύλοι του 2004 όπως ο αρχηγός Θοδωρής Ζαγοράκης που κατεβαίνει για πρόεδρος αλλά και σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Άγγελος Χαριστέας, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο Παντελής Καφές, ο Γιώργος Ανατολάκης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος θέτουν υποψηφιότητα για τις εκλογές της επο στο άθλημα που υπηρέτησαν και πρόσφεραν. Κι όμως υπήρξαν και υπάρχουν αντιδράσεις για την κάθοδό τους. Σαν να αναρωτιούνται κάποιοι τι θέλει η αλεπού στο παζάρι. Αλήθεια τι θέλει.

«Αυτό που προσφέραμε και αγαπάμε πραγματικά και δώσαμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο να προσφέρουμε από κάποιες θέσεις για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου». Υποψήφιος. Πρόεδρος στην ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης είναι ο Παναγιώτης Φασούλας.

Μετά από ώριμη σκέψη κατεβαίνει ως υποψήφιος πρόεδρος στην ομοσπονδία βόλεϊ. Ο παλιός θρύλος του αθλήματος ο Μιχάλης Tριανταφυλλίδης.

Η μεγαλύτερη πληγή αυτή τη στιγμή είναι το βόλεϊ είναι στην ανυπαρξία ή είμαστε σε στασιμότητα γιατί έλειπε αυτό που σήμερα πάμε να βάλουμε μπροστά.

Άνθρωποι μέσα στη διοίκηση όχι μόνο με όραμα αλλά και με πρακτική εφαρμογή εγώ είμαι οραματιστής. Μήπως κάποια στιγμή να πάρουν το λόγο και αυτοί που ξέρουν τι έχει μέσα τους η μπάλα.

Σχόλια