Εποχή Ζαγοράκη: Νέος πρόεδρος με 66 ψήφους - "Αιχμάλωτος" των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Εποχή Ζαγοράκη στην ΕΠΟ... Ο αρχηγός της Εθνικής του 2004 και Ευρωβουλευτής της ΝΔ εξελέγη στην προεδρία της ομοσπονδίας, αφού τον επέλεξαν 66 που έλαβαν μέρος στις εκλογές (Σ.Σ. βρέθηκαν και δυο λευκά) που διεξήχθησαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Μπορεί ο Ζαγοράκης να είναι ο πρώτος πρώην ποδοσφαιριστής που εξελέγη στην προεδρία της ΕΠΟ, στη σύγχρονη ιστορία της, ωστόσο το συμβούλιο έχει τη... σφραγίδα των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Εξελέγησαν όσοι επέλεξαν οι δυο ΠΑΕ, αν και δεν έλειψαν οι δυσαρέσκειες που αποτυπώθηκε στη διαφορά των ψήφων. Δηλαδή, υπήρξε ένα μικρό ρήγμα. Αντίθετα δεν εξελέγησαν οι πρώην διεθνείς (Χαριστέας, Ανατολάκης, Καφές, Δ. Παπαδόπουλος) που ο Ζαγοράκης ήθελε ως συνεργάτες του, αν και αρχικά οι Μελισσανίδης, Σαββίδης φέρονται να είχαν πει «ναι».

Πιο συγκεκριμένα,  με το μπλοκ της ΑΕΚ εξελέγησαν οι Παναγιώτης Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών), Τάκης Παπαχρήστος (ΕΠΣ Αιτ/νιας), Λεωνίδας Θωμαΐδης (ο μόνος που δεν είναι ΕΠΣ αλλά... φίλος), Άγγελος Δανιήλ (ΕΠΣ Αχαΐας), Κλέαρχος Τζαφέρης (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Κυριάκος Φύτρας (ΕΠΣ Αργολίδας αλλά δεν είναι πρόεδρος, επειδή αυτός είναι με τον ΠΑΟΚ), ο δε ΠΑΟΚ έχει τους Στέργιο Αντωνίου (ΕΠΣ Πέλλας), Γιώργο Χατζησαρόγλου (ΕΠΣ Δράμας), Δημοσθένη Κουπτσίδη (ΕΠΣ Γρεβενών), Μάνο Γαβριηλίδη (ΕΠΣ Θράκης) και Δημήτρη Μπουχλαριώτη (ΕΠΣ Λάρισας).

Αναλυτικά οι ψήφοι σε προηγούμενη ανάρτηση...

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΟ, Θόδωρος Ζαγοράκης, γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1971 στη Λυδία του νομού Καβάλας.

Στα 16 του εντάχθηκε στον ΑΟ Καβάλας και τον Δεκέμβριο του 1992 πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στις 23/12/1992 στον αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ 1-2, στο Χαριλάου.

Στην Εθνική Ομάδα αγωνίζεται για πρώτη φορά στις 7 Σεπτεμβρίου 1994, κόντρα στα Νησιά Φερόε. Με το εθνόσημο αγωνίστηκε 120 φορές κι έχει το ρεκόρ των 57 συνεχόμενων συμμετοχών. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του με τη γαλανόλευκη ήταν την 4η Ιουλίου 2020, όταν ως αρχηγός σήκωσε στο Ντα Λουζ το κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Στο Euro 2004 αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης.

Αγωνίστηκε στην Premier League και την Λέστερ και στη συνέχεια την ΑΕΚ, την Μπολόνια και ξανά τον ΠΑΟΚ, με τη φανέλα του οποίου ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2007.

Σε συλλογικό επίπεδο έχει κατακτήσει ένα Λιγκ Καπ στην Αγγλία και το Κύπελλο Ελλάδος το 2002.Από το 2007 έως το 2012 διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το 2014 και το 2018 εξελέγη Ευρωβουλευτής, ιδιότητα που διατηρεί και ως σήμερα.

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Λίλλη, με την οποία έχει δύο παιδιά.

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ


1) Πατήστε «μου αρέσει» στη σελίδα στο Facebook ΕΔΩ

2)Το προφίλ μας στο Facebook ΕΔΩ

3) Ακολουθήστε μας στο twitter@balafas_vaios

4) Ακολουθήστε μας και στο Instagram vaios_balafas

Σχόλια