Στατιστικά: Αυτός είναι ο Τουρπέν που θα σφυρίξει Αϊντχόβεν-Ολυμπιακός


Ενας έμπειρος ρέφερι της ελίτ κατηγορίας της UEFA ορίστηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αϊντχόβεν. Παράλληλα είναι και... γνωστός στον Ολυμπιακό καθώς ορίζεται για τρίτη φορά. Πρόκειται για τον 39χρονο Γάλλο διεθνή, Κλεμάν Τουρπέν ο οποίος, την προηγούμενη σεζόν, έχει σφυρίξει Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 και ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2.

Ο αγώνας Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 ήταν για τους «16» του Europa League και έγινε στις 12 Μαρτίου 2020. Σε αυτό το παιχνίδι απέβαλε τον Σεμέδο στο 28', για φάουλ έξω από την περιοχή επί του Ζότα και του έδειξε την κόκκινη κάρτα επειδή θεώρησε πως ο αντίπαλός του βρισκόταν σε προφανή ευκαιρία για γκολ. Όμως, αν και έχει τη... σφραγίδα του «καρτάκια» χάρισε κάποιες κάρτες στους φιλοξενούμενους.

Το ματς της Supelreague, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2 ήταν για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ της σεζόν 2019-20, στις 28 Ιουνίου 2020. Είναι το ματς που ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά τον πρωτάθλημα.

Επίσης, ο Τουρπέν έχει σφυρίξει ένα ακόμη ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα, το ΠΑΟΚ-Αρης 0-0 για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ στις  19 Ιουλίου 2020.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο σφύριξε Κράσνονταρ – ΠΑΟΚ 2-1 για τα πλέι οφ του Champions League.

Ακόμη την τρέχουσα σεζόν για τους ομίλους του Champions League σφυριξε Λάτσιο-Ντόρτμουντ 3-1, Ρεάλ-Ιντερ 3-2 και Αθλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν 1-1.  

Την σεζόν 2019-20 ο Γάλλος ρέφερι έχει οριστεί στα εξής παιχνίδια του Champions League: Τσέλσι-Μπάγερν 0-3, Άγιαξ – Βαλένθια 0-1, Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ 3-1, Ζάλτσμπουργκ - Νάπολι 2-3 και Τότεναμ – Μπάγερν 2-7. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έδωσε το παρών και στις τελικές φάσεις του Euro 2016 αλλά και του μουντιάλ 2018.

Ο Κλεμάν Τουρπέν από τα πρώτα του βήματα θεωρήθηκε αστέρι της διαιτησίας στη Γαλλία.  Είναι ο νεότερος Γάλλος που έγινε διαιτητής FIFA (2010), σε ηλικία 28 ετών, ενώ είναι και ο νεότερος ρέφερι που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της χώρας του, δηλαδή σε ηλικία 26 ετών.  Στην ελίτ κατηγορία της Ευρώπης ανέβηκε τον Ιούλιο του 2015 ενώ το 2016 αναδείχθηκε καλύτερος Γάλλος διαιτητής.

«Μετά από κάθε παιχνίδι, δεν θέλω να μιλάει κανείς για μένα.  Πάντως, ο διαιτητής πρέπει επίσης να λάβει υπόψη το πλαίσιο του σφάλματος και στη συνέχεια να αναλάβει τις ευθύνες του, μερικές φορές με τον κίνδυνο να διαπράξει λάθος», έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του. Επίσης, ο Τουρπέν δεν θέλει οι παίκτες να του μιλάνε κατά τη διάρκεια του αγώνα!

 

Σχόλια