Βόλος-Ολυμπιακός: Σφυρίζει ο διαιτητής που έκανε έξαλλη την Πόρτο και παραμένει τιμωρημένος

Με την επιλογή του Πορτογάλου Φάμπιο Βερίσιμο για τον αγώνα της Δευτέρας Βόλος-Ολυμπιακός δείχνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Ελληνες. Επίσης, με το να προτιμούν έναν τιμωρημένο ρέφερι που δεν έχει οριστεί μετά το ματς Μπελενένσες-Πόρτο 0-0, όπου δεν έδωσε καν πέναλτι στον σοβαρό τραυματισμό του Νανού στο 85’, σημαίνει ότι θεωρούν το επίπεδο των Ελλήνων ρέφερι όχι απλά κακό, αλλά το χειρότερο δυνατό.

Για το προαναφερόμενο ματς της 4ης Φεβρουαρίου, για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, ο Βερίσιμο είναι τιμωρημένος ενώ κατηγορήθηκε από την Πόρτο ότι συνετέλεσε σε μία ποδοσφαιρική κλοπή με δύο πέναλτι και ισάριθμες αποβολές που δεν δόθηκαν υπέρ της, με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο εξαπολύει σκληρή επίθεση στον ρέφερι που φέρνουν στο Πανθεσσαλικό. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η φάση του σοκαριστικού τραυματισμού-σοκ του Νανού μετά από σύγκρουσή του με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Κρίτσιουκ, λίγο πριν το φινάλε όπου δεν δόθηκε πέναλτι, με τον παίκτη της Πόρτο να δέχεται για έντεκα λεπτά την ιατρική βοήθεια, «Είδα μια διαιτησία που δεν θυμάμαι άλλη φορά, μας εξαπάτησαν, μας λήστεψαν», σχολίασε ο Κονσεϊσάο για την απόδοση του Βερίσιμο.

Και πρόσθεσε: «Ερχεται να διαιτητεύσει ένας διαιτητής (σ.σ. ο Βερίσιμο) που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση μια αναμέτρηση που μπορεί να είναι καθοριστική για τον τίτλο; Υπήρχαν παίκτες που σε τρεις διαφορετικές φάσεις έπρεπε να αποβληθούν. Έχω παίκτες που είναι θυμωμένοι. Το πέναλτι είναι πέναλτι οπουδήποτε στον κόσμο».

Τα παράπονα της Πόρτο για τον Βερίσιμο ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Πορτογαλίας. «Κάποια μέρα θα σκοτώσουν παίκτη της Πόρτο αλλά δεν θα συμβεί τίποτα", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Φρανσίσκο Μάρκες, ανεβάζοντας δύο videos με επίμαχες φάσεις από την αναμέτρηση.

Με βάση τα παραπάνω τίθεται και θέμα με ποια κριτήρια επιλέγονται οι διιατητές για να σφυρίξουν αγώνες. Πρέπει να κάνουν... εξυγίανση και στην χώρα τους;

Ο Βερίσιμο είναι διεθνής από το 2015 και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA και φέτος ορίστηκε σε τρία ματς των ομίλων του Europa League. 

Οσο για τον Νανού; Υπέστη εγκεφαλική διάσειση και τραυματισμό νωτιαίου μυελού στον αγώνα με τη Μπελενένσες, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πόρτο.

Σχόλια