Γιατί ο Σιδηρόπουλος έβγαλε... κόκκινη κάρτα στους Έλληνες διαιτητές

«Κόκκινη κάρτα» στους Ελληνες διαιτητές έβγαλε ο Σιδηρόπουλος με τον απόδοσή του στο ματς Ολυμπιακός-Αρης 1-1, όπου δεν έδωσε πέναλτι στον Βρουσάι στο 20’ και στον Χασάν στο 84’ ενώ ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Εξαιτίας της κακής απόδοσής του απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο να ορίζονται Έλληνες διαιτητές στους δύσκολους αγώνες των πλέι οφ. Ο Κλάτενμπεργκ στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας είχε αφήσει κάποιες ελπίδες, οι οποίες εξανεμίστηκαν λόγω του Σιδηρόπουλου.

Επίσης, οι Ελληνες διαιτητές τα έχουν μαζί του και για έναν ακόμη λόγο. Ο Σιδηρόπουλος είναι πρόεδρος του άτυπου συνδικαλιστικού οργάνου και δεν φρόντισε να βγάλει ανακοίνωση ή να στείλει επιστολή στον Κλάτενμπεργκ, επειδή ο πρόεδρος της ΚΕΔ έριξε... καρφάρα προς τους διαιτητές αναφέροντας ότι «πληρώνετε 50ευρα και 100ευρα σε δημοσιογράφους για να σας προστατεύουν και να μην γράφουν για τα λάθη σας». Πρόκειται για κάτι που αιωρείται από την προπερασμένη Τρίτη.

Περίεργη είναι και η απόφαση του Κλάτενμπεργκ. Σε ένα ματς που έπρεπε να βάλει ξένο διαιτητή όρισε τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος προερχόταν από κακή εμφάνιση και μάλιστα στο ματς του Europa League Ερυθρός Αστέρας-Μίλαν 2-2, όπου τον έσωσε το VAR επειδή είχε μετρήσει γκολ ενώ είχε προηγηθεί χέρι και σαν μην έφτανε αυτό, μετά, έβγαλε και ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες.

Ο Κλάτενμπεργκ, στο ματς Ολυμπιακός-Αρης θα μπορούσε να βάλει τον Ισπανό Αλεχάντρο Ερνάντεθ, που τον έφερε στην Ελλάδα και εκτέλεσε καθήκοντα VAR. Ο Ισπανός είναι ρέφερι της πρώτης κατηγορίας της UEFA.

Σχόλια