«Εξυγίανση» χωρίς αποβολές: Δεν έδωσαν δεύτερη κίτρινη στους Αουγκούστο (ΠΑΟΚ), Λάτσι (ΑΕΚ) και Μολό (ΠΑΟ) – Κατά σύμπτωση δεν προβλέπεται η χρήση VAR


SUPERLEAGUE

20ή ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΌΣ 5-0

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών

Βοηθοί: Σαμοϊλης (Αθηνών),

 Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων)

VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

 

 

13’: Επρεπε να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα τον Αουγκούστο όταν ο  Αριγίμπι κοντραλαρει την μπάλα με το στήθος του, ο Αουγκούστο στην προσπάθειά του να κόψει την μπάλα, τον βρίσκει με το πόδι του στο στομάχι.

27': Σωστά τιμωρεί με κίτρινη κάρτα τον Αουγκουστο για ριψοκίνδυνο παίξιμο και ενώ του είχε χαριστεί στο 13'.

43’: Κακώς ο Ευαγγέλου δεν τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κόκκινη κάρτα τον Αουγκουστο επειδή πάτησε ριψοκίνδυνα με τις τάπες του τον αντίπαλο. Στην συνέχεια έκανε κι άλλο φάουλ. Ο Αουγκούστο έκανε συνεχείς παραβίαση των κανόνων και πάλι κακώς ο διαιτητής δεν τον τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

‌53': Κακώς ο Ευαγγέλου δεν τιμώρησε τον Ελ Καντουρι για ριψοκίνδυνο παίξιμο στο πρόσωπο του αντιπάλου.

 

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-2

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας),

Στεφανής (Καρδίτσας)

4ος: Περράκης (Αθηνών)

VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

AVAR: Καλαμπόκης (Αιτ/νιας)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

 

48': O Λάτσι της ΑΕΚ έκανε τάκλιν και ο Ζαχαριάδης σφύριξε φάουλ, όμως έπρεπε να υποδείξει και 2η κίτρινη κάρτα (κόκκινη), για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Το VAR δεν μπορεί βάση πρωτοκόλλου να παρέμβει για περίπτωση δεύτερης κίτρινης, Ομως, υπάρχει φάουλ ψηλά. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΦΑΣΗ ΣΤΟ 2.44. Στο 56' Χιμένεθ έκανε αλλαγή τον Λατσι αλλαγή για να τον προστατεύσει, αφού τού χαρίστηκε πριν ο διαιτητής.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.neakriti.gr για την δεύτερη κίτρινη που έπρεπε να βγει:

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ φάνηκε να μένει από δυνάμεις και... ιδέες, καθώς δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Βέβαια, η εικόνα θα ήταν διαφορετικά, αν ο διαιτητής Ζαχαριάδης δε "χάριζε" τη δεύτερη κίτρινη στον Λάτσι στο 48'.

 

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 0-0

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας),

Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

4ος: Μανούχος (Αργολίδας)

VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νιας)

 

Eλαστικός στις κίτρινες κάρτες και στις δύο ομάδες (Παναθηναϊκός-Λαμία 0-0) ήταν ο Τζήλος (Λάρισας). Όμως, δεν απέφυγε το μεγάλο λάθος, πιο συγκεκριμένα την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα που έπρεπε να τιμωρήσει λίγο πριν την λήξη (96'), τον Μολό του Παναθηναϊκού που ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση από την αντίπαλη ομάδα. Την πρώτη κάρτα την είχε δεχτεί 80'. Η φωτογραφία δείχνει γιατί έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη στον Μολό.

 

 

 

Σχόλια