Αυτές οι αλλαγές δρομολογούνται στην ακατάλληλη και ανίκανη ΕΠΟ

Με διοίκηση Γραμμένου, ή αν προτιμάτε με «εξυγίανση», η ΕΠΟ είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων γνωρίζει ότι η Ομοσπονδία, παραδόθηκε σε συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Χαρακτηριστική απόδειξη αποτελεί ότι μέχρι και οι FIFA, UEFA, μετά και την τετραετή εμπειρία της επιτροπείας τους, τη θεωρούν ξεπεσμένη και ξεπερασμένη ομοσπονδία.

Για αυτό και εισηγούνται αλλαγές, στο πλαίσιο της Ολιστικής Μελέτης που έστειλαν στην Κυβέρνηση. Επίσης, οι FIFA, UEFA συμφωνούν με πρόεδρο και διοίκηση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ, υπενθυμίζουμε ότι το θέμα τέθηκε στην κοινή συνάντηση των Μαρινάκη, Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη, πριν από έναν χρόνο στη «Μεγάλο Βρετάνια» και το είδαν με καλό μάτι.

Το θέμα επανάφερε η Κυβέρνηση και πρόσφατα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε ότι είναι «ώριμες οι συνθήκες». Σύμφωνα με πληροφορίες φαβορί για πρόεδρος κοινής αποδοχής είναι ο Ευρωβουλευτής και αρχηγός της Εθνικής του 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης αλλά πρέπει να υπάρξει και συμφωνία για την ΕΕ της ΕΠΟ και ειδικά συμφωνία για τους συνεργάτες του (Αναπληρωτής Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Τεχνικός Σύμβουλος).

Η ΕΠΟ έχει ορίσει εκλογές για τις 19 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 8/2 πρέπει να γίνουν οι προτάσεις για πρόεδρο και διοίκηση. Το περιθώριο φαντάζει πιεστικό, άρα δεν αποκλείεται η περίπτωση νέας αναβολής, λόγω προοπτικής συμφωνίας, ενώ άγνωστο είναι αν θα μπορούν να γίνουν εκλογές, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Άλλωστε, οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί και μάλιστα με τη συναίνεση των FIFA, UEFA. Οι υπερκείμενες αρχές θεωρούν την ΕΠΟ ξεπεσμένη ομοσπονδία, απόδειξη ότι η Ολιστική Μελέτη γράφει ότι «τα μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να είναι εκλέκτορες της Γενικής Συνέλευσης, δεν πρέπει να ξεπερνούν τα ήδη 17 και πρέπει να διασφαλίζεται ότι υπάρχει ισορροπία εκπροσώπησης των σημαντικών φορέων (αναλογία εκλεγμένων από επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο)» και ότι  «για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία τους, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους δεν πρέπει να έχουν σχέσεις σύγκρουσης συμφερόντων».

Ακόμη, τη θεωρούν και ξεπερασμένη ομοσπονδία, απόδειξη ότι προτείνουν και δέκα αρχές καλής διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου! Κάποιες από αυτές είναι να εκπονηθεί Στρατηγικό Πλάνο 1-5 ετών δημοσιευμένο, να αξιολογούνται ετησίως ο Πρόεδρος και η ΕΕ της ΕΠΟ με μετρήσιμους δείκτες, να υπάρχει αναλογική Συμμετοχή όλων των Ποδοσφαιρικών Φορέων στην ΕΕ, να υπάρχει Συμβατική Συμφωνία σχέσης μεταξύ Επαγγελματικού-Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, αλλά και Ηθικές Αξίες, όπως και ανεξαρτησία όσων απαρτίζουν τα διάφορα όργανα.

Σχόλια