Αυγενάκης: «Ο Ζαγοράκης στηρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος των ποδοσφαιρικών δυνάμεων»

Στην υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη ως προέδρου κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Αφενός είπε ότι «φαίνεται να στηρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος των ποδοσφαιρικών δυνάμεων» αφετέρου ότι οι εκλέκτορες (σ.σ. δηλαδή οι ΕΠΣ) θα το αποφασίσουν». Ακόμη, άφησε αιχμές για εκλογές ομοσπονδιών, υπογραμμίζοντας: ««Χαλάμε τη βόλεψη των λίγων που έστηναν εκλογές».Αναλυτικά τα όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στον Over FM:

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους υποψηφίους των επερχόμενων εκλογών ανέφερε: «Να σας πω πως από την πρώτη στιγμή η προτεραιότητα μας είναι όλοι οι αθλητές, ολυμπιονίκες, που κάνουν πρωταθλητισμό, ερασιτέχνες άλλα και τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που αποτελούν τη βάση της πυραμίδας. Αυτά όμως που είναι νόμιμα, ενεργά, εγγεγραμμένα νοικοκυρεμένα και προσβάσιμα προς όλους τους πολίτες και έχει όλες τις δυνατότητες και όλα τα οφέλη για αυτούς.

Αλλά και με αυτά που προσπαθούν να γραφτούν διότι ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο κάνεις δεν τους είχε υποχρεώσει. Μας έχουν αγκαλιάσει σε αυτήν την προσπάθεια το μεγάλο το υγιές κομμάτι του αθλητισμού, βεβαία υπάρχουν και πρόεδροι ομοσπονδιών που ενοχλούνται. Το ότι χτυπήθηκα με ανακοινώσεις από μόνιμους προέδρους που είναι 20-30-40 χρόνια το περιμέναμε. Δεν υποτιμώ καμία προσφορά. Για παράδειγμα ο κ. Βασιλακόπουλος που δεν μπορώ να ξεγράψω τι έχει προσφέρει. Πρέπει όμως να καταλάβει πως κάνεις δεν μπορεί να μας βάλει στοπ στον εκσυγχρονισμό».

Όσον αφορά την πραγματοποίηση των εκλογών δήλωσε: «Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του Μάρτη. Έχουμε ξεκαθαρίσει πως εκλέκτορες είναι τα νόμιμα ενεργά σωματεία. Οι απερχόμενες διοικήσεις μάζευαν εξουσιοδοτήσεις από τα σωματεία ενεργά ή μη και πηγαίναν στην κάλπη με έτοιμο στο τσεπάκι καμιά 20-30. Θέλουμε να φέρουμε διαφάνεια, τάξη, παύουν όλα τα κακώς κείμενα που υπήρχαν την προηγούμενη περίοδο και θέλουμε όλοι να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία . Με χαροποιεί ότι αυτό έγινε αντιληπτό από τους παγκόσμιους πρωταθλητές μας και τους ολυμπιονίκες μας που μπήκαν μπροστά. Καταλαβαίνει κάνεις ότι το μήνυμα πάει να γίνει πράξη. Βγείτε μπροστά εσείς που πήγατε το άθλημα μπροστά και ελάτε να δοκιμαστείτε με τις γνώσεις σας και τις εμπειρίες σας. Για τον κ. Ζαγορακη πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο αν είναι επίσημη η υποψηφιότητα του. Ωριμάσαν πολύ τα πράγματα και θεωρώ ότι ο χρόνος είναι γιατρός όλων γι αυτό και επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία ο Θοδωρής. Φαίνεται να στηρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος των ποδοσφαιρικών δυνάμεων. Οι εκλέκτορες (σ.σ. δηλαδή οι ΕΠΣ) θα το αποφασίσουν. Ήταν αρχηγός στην χρυσή εποχής της εθνικής μας ομάδας. Σεμνός και έχει ταυτιστεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Βολές προς τις προηγούμενες διεκδικήτριες ομοσπονδίες εξαπέλυσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά δίνεται χώρος σε όλους όσους θέλουν να διεκδικήσουν, με όρους διαφάνειας .Καταλαβαίνουμε πως αυτό χαλάει κάποιους που θέλανε να κάνουν εκλογές σχεδόν στημένες. Τώρα χαλάμε τη βόλεψη αυτών των ολίγων. Εμείς χαιρόμαστε για τους πολλούς, δε θα κάνουμε πίσω. Κουμάντο σε αυτήν την κυβέρνηση κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μεταρρύθμιση είναι υπό την απόλυτη έγκριση του πρωθυπουργού της χώρας. Χαίρομαι που δεν έκανε πίσω και έκανε εκείνο που έκρινε σωστό και μπράβο. Σήμερα αυτό αγκαλιάζεται από τον μεγαλύτερο χώρο του αθλητισμού της χώρας».

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τις χαμηλότερες κατηγορίες τόνισε πως: «Είχαμε ξεκαθαρίσει σε ανύποπτο χρόνο ότι αυτό το πράγμα είναι τερατούργημα. Δεν περπάτα και αυτά που έταξε ο Βασιλειάδης ο προκάτοχός μου δεν υλοποιούνται. Μάλιστα το καλοκαίρι είχανε ασκήσει απίστευτη πίεση παράγοντες για συγχώνευση Super League 2 και Football League. Εγώ δε γίνομαι Βασιλειάδης να αποφασίσω ποια ομάδα ανεβαίνει και ποια κατεβαίνει. Πήραμε την απόφαση πως καταργούμε τη Football League και παραμένει η Super League 1 και 2. Διαμορφώνονται τρία αυστηρότερα κριτήρια βιωσιμότητας και ανάπτυξης.

Πρώτον το μετοχικό κεφάλαιο των ΠΑΕ δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 250 χιλιάδων ευρώ. Η εγγυητική επιστολή που καταθέτουν στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 χιλιάδων ευρώ και τουλάχιστον οι μισοί ποδοσφαιριστές που δηλώνονται στο φύλλο αγώνα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας. Πρέπει επίσης να δούμε και ποιες από τις δεκάδες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να τηρήσου αυτές τις προϋποθέσεις».

Κλείνοντας, για το πως προσεγγίζει η κυβέρνηση την κατάσταση στον αθλητισμό σε σχέση με τον κορωνοϊό ανέφερε: «Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις έναν αόρατο εχθρό. Αυτό είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρουν οι λοιμωξιολόγοι. Σέβομαι τη δουλειά τους είναι τεκμηριωμένη και τους εμπιστευόμαστε. Θέλω πολύ να ανοίξουν τα πρωταθλήματα άλλα από την άλλη αναμένουμε το πως θα πάει η συνεδρίαση. Δεν είναι πολίτικη απόφαση αυτό το πράγμα. Αυτή τη δομή έχει εφαρμόσει ο πρωθυπουργός της χώρας. Ακούμε τις προτάσεις τους και υλοποιούμε γι’ αυτό και είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από άλλες χώρες. Υπάρχει μια προτεραιότητα και αυτή είναι η ανθρώπινη ζωή. Οι επιστήμονες έχουν έναν συλλογισμό και βλέπουν τα πράγματα από ένα διαφορετικό πρίσμα».

Σχόλια