Διαιτησία: Η ωμή παρέμβαση του Γραμμένου που έγινε άτακτη υποχώρηση

Οσα έγιναν με αφορμή την προπαγάνδα με τους Τσαγκαράκη, Παπαπέτρου, διαιτητής και VAR, αντίστοιχα, στο ματς Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 δεν έχουν προηγούμενο. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο ότι οι... μηχανισμοί που πολεμούν τον Ολυμπιακό αλλοίωσαν την πραγματικότητα, καθώς οι δυο ρέφερι αδίκησαν τον Ολυμπιακό, παρά στο ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, στη συνεδρίαση (29/01) της Εκτελεστικής Επιτροπής της δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα.

Παρότι ο Γραμμένος εμφανίστηκε, σε ρεπορτάζ «εξυγιαντικού» ΜΜΕ, το οποίο όχι μόνο δεν διαψεύστηκε αλλά αναπαράχθηκε από όλο το σύστημα της προπαγάνδας τους, ότι έκανε ωμή παρέμβαση στη διαιτησία, στη συνεδρίαση της ΕΠΟ δεν ανέφερε λέξη, αν ισχύει ή όχι. Κανονικά η ομοσπονδία, αν προτιμάτε ο Γραμμένος, έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εμφανίστηκε να στέλνει τελεσίγραφο στον Κλάτενμπεργκ πως «αν δεν τελειώσεις τους Παπαπέτρου, Τσαγκαράκη, θα έχoυμε πρόβλημα» και ο Αγγλος, που επίσης δεν έβγαλε ανακοίνωση, εμφανίζεται ότι δεσμεύτηκε να απαντήσει στον Γραμμένο.  Σα να μην έφτανε ούτε αυτό, πάντα σύμφωνα με την προπαγάνδα τους, πίεση στον Αγγλο αρχιδιαιτητή για το ίδιο θέμα εμφανίστηκε ότι άσκησαν και σύμβουλοι της ΕΠΟ. Όλα αυτά, αν και η ΕΠΟ, σύμφωνα με τον κανονισμό δεν έχει αρμοδιότητα στη διαιτησία και την ευθύνη έχουν οι FIFA, UEFA. Για αυτό και στη συνεδρίαση της ΕΕ όλοι κατάπιαν τη γλώσσα τους και δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στους Παπαπέτρου, Τσαγκαράκη. Και δεν έχει σημασία αν ο Κλάτενμπεργκ τους... έγραψε, επειδή θα γελούσε ο κόσμος!

Βέβαια, δεν θα ήταν η πρώτη φορά επειδή, η ΕΠΟ μπροστά στην... εξυγίανση των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Η πρώτη φορά που οι ξένοι έβγαλαν στη σέντρα την ΕΠΟ για έλλειψη ανεξαρτησίας είναι με την επίθεση του Χούμπελ στο ΔΣ της 19ης Ιουνίου 2019, επειδή αποχώρησαν τα μέλη από το μπλοκ του νότου που δεν ήθελαν την επέκταση του συμβολαίου του Περέιρα, με τον Αυστριακό να κατονομάζει συγκεκριμένο παράγοντα ότι τους έδωσε εντολη.

Η δεύτερη φορά είναι με την ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης λόγω της απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ για την καρατόμηση του Τσαχειλίδη στις 28/11/18. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα βήμα προς τα πίσω από τη διασφάλιση της συνολικής ανεξαρτησίας της διαιτησίας στην Ελλάδα. Ο Τσαχειλίδης είχε διώξει από το γραφείο του τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Στέργιο Αντωνίου, καταγγέλλοντας ότι μπήκε την ώρα που έκανε ορισμούς.

Σχόλια