Αθώος ο Μαρινάκης: Σκόνη και θρύψαλα η σκευωρία, πνίγηκαν στη λάσπη τους

Διαλύθηκε οριστικά η σκευωρία κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς ο ηγέτης του Ολυμπιακού κρίθηκε ομόφωνα αθώος στην ποδοσφαιρική υπόθεση, γνωστή ως «Δίκη των 28», όπως ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η σκευωρία έγινε σκόνη και θρύψαλα και παράλληλα πνίγηκαν στην λάσπη τους. Επίσης, σταματά και η καραμέλα της δήθεν συμμορίας, είχαν και τη βιτρίνα της «εξυγίανσης» που αποδείχθηκε μάστιγα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Μαρινάκης κατηγορήθηκε άδικα σε μια υπόθεση που δεν έπρεπε να φτάσει καν στο δικαστήριο. Για έξι χρόνο ήταν υπό δικαστική ομηρία και παράλληλα που είχε υποβληθεί ο απίθανος όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, απόδειξη πόσο τον φοβόταν. Πλέον δεν ισχύει τίποτα, εκείνο που ισχύει είναι ότι ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι ομόφωνα αθώος.

Θυμίζουμε κάποια από τα νομικά επιχειρήματα που καταδεικνύουν το μέγεθος της σκευωρίας:

- 1) «Αφήγημα το κατηγορητήριο»

- 2) «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο»

- 3) «Η συκοφαντία είναι επίμονη, συστηματική»

- 4) «Βασικοί μάρτυρες κατηγορίας όπως ο Φύσσας και ο Γεωργέας ανακάλεσαν τις μαρτυρίες»

- 5) «Άστοχες και παραποιημένες απομαγνητοφωνήσεις»

-6) «Στο βούλευμα έχουμε έλλειμμα περιεχομένου, λείπουν βασικές πληροφορίες»

- 7) «Το βούλευμα άρχισε από την ανάποδη. Πήρε το συμπέρασμα που έβγαλε και προσπαθεί να στοιχειοθετήσει τα γεγονότα. Αλλά δεν δουλεύει έτσι η Δικαιοσύνη»

- 8) «Έβαλαν μέσα στην κατηγορία και αλλαγές στους πίνακες των διαιτητών που αφορούσε άλλες ΚΕΔ. Αποφάσεις που πήραν άλλα πρόσωπα»

- 9) «Η ΟΥΕΦΑ είπε ότι με αυτά τα στοιχεία δεν μπορούσε να επιβάλλει ποινές και να ασκήσει πειθαρχική δίωξη ενώ απορρίφθηκε και η προσφυγή στο CAS. Ο κ. Μαρινάκης αθωώθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ».

- 10) «Έγινε μία προσπάθεια ο κύριος Μαρινάκης να φανεί μία προσωπικότητα αδιαφανής που ελέγχει τα πάντα. Αλλά δεν έχει καμία προνομιακή μεταχείριση. Όλες οι δραστηριότητες του γίνονται με διαφάνεια».

Σχόλια