Τα θέματα που κάνουν άνω κάτω τους διαιτητές

-Η άνιση μεταχείριση από τον Κλάτενμπεργκ, η... περίπτωση των Τζοβάρα, Τζιώτζιου, οι διάλογοι του VAR, αλλά και το «πάγωμα» των νέων έχουν σηκώνει σκόνη


Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση στους κόλπους των διαιτητών και των βοηθών της Super League. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μαίνεται ...πόλεμος με τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) να βρίσκεται στο... στόχαστρο αρκετών.

Ο Σιδηρόπουλος είναι επικεφαλής στο άτυπο συνδικαλιστικό τους όργανο, όμως αυτοί που το κατηγορούν, επειδή δεν παρεμβαίνει, μέσω επιστολής ή ανακοίνωσης, στον Κλάτενμπεργκ για να σταματήσουν να βγαίνουν οι διάλογοι του VAR αλλά και να μην ανακοινώνονται οι τιμωρίες. Αφορμή για το τελευταίο είναι ότι η ΚΕΔ ανακοίνωσε την τιμωρία των Τζοβάρα (Φθιώτιδας), Τζιώτζιου (Θράκης) επειδή στο Παναιτωλικός-Απόλλων 0-1 δεν εκτελέστηκε σωστά ένα οφσάιντ και θεωρούν ότι πλέον αυτό θα γίνει «κανόνας» και για τις επόμενες αγωνιστικές.

Η κατάσταση στους κόλπους των διαιτητών είναι δραματική επειδή κάποιοι παίρνουν σερί ορισμούς ό,τι και αν κάνουν ενώ κάποιοι άλλοι ρέφερι (και βοηθοί) είναι στα... αζήτητα ό,τι και αν κάνουν, είτε σφυρίξουν καλά είτε όχι. Άρα, η ανασφάλεια είναι κακός σύμβουλος από τη στιγμή που ο Κλάτενμπεργκ διστάζει να πάρει γενναίες αποφάσεις, στέλνοντας σπίτι τους αυτούς που κάνουν μη αποδεκτά λάθη, αν και ο Αγγλος πρόλαβε κάποιους να τους βάλει στο «απυρόβλητο» και αυτοί είναι που κάνουν τα πολλά λάθη!

Αυτό σημαίνει ότι ο Κλάτενμπεργκ παίζει με τη φωτιά. Μέχρι και η τηλεκριτική του έχει απαξιωθεί αφού έχει τη φιλοσοφία «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω». Όμως, ως αρχιδιαιτητής όφειλε να μην βλέπει ομάδες αλλά τον κανονισμό, τον οποίο έχει κάνει... κουρέλι, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μαζί με κάποιους διαιτητές.

Το άτυπο συνδικαλιστικό όργανο το έχουν απαξιώσει οι ίδιοι οι διαιτητές. Έβγαλαν ανακοίνωση για διεθνείς ορισμούς των Σιδηρόπουλου, Παπαπέτρου, όμως δεν ασχολούνται με το ότι καμιά δεκαριά συνάδελφοί τους δεν ορίζονται επειδή δεν έχουν κάνει μαθήματα για το VAR. Άρα, από εκπαίδευση έχουν ξεμείνει και όσοι ήδη είναι πιστοποιημένοι στο VAR.

Σχόλια