Επιβεβαιώθηκε ότι το πρωτάθλημα γίνεται με ΠΙΝΑΚΕΣ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Σα να μην έφταναν τα πολλά λάθη των διαιτητών, ήρθαν και οι Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Τζιώτζιος (Θράκης) να επιβεβαιώσουν το χαμηλό επίπεδο των διαιτητών αλλά και ότι το πρωτάθλημα γίνεται με πίνακες-σκάνδαλο. Το παραδέχθηκε η ίδια η ΚΕΔ που θα τους βάλει να δώσουν γραπτές εξετάσεις και θα ακολουθήσουν περαιτέρω προπονήσεις προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Αιτία αποτελεί ότι στο παιχνίδι Παναιτωλικός-Απόλλλων 0-1 έκαναν ένα λάθος που δεν γίνεται ούτε στο τοπικό. Στο 73’ του αγώνα ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Κνετ εκτέλεσε, κακώς, ένα οφσάιντ χωρίς να στήσει τη μπάλα στο χορτάρι, κάτι που δεν αντιλήφθηκαν ο διαιτητής Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και ο βοηθός Τζιώτζιος (Θράκης). Όμως, ο Παναιτωλικός σκόραρε και εξαιτίας της προαναφερόμενης περίπτωσης, ο Σκουλάς (Θεσσαλίας) ακύρωσε το γκολ. Το αλαλούμ κράτησε συνολικά επτά λεπτά!

Πρώτος υπεύθυνος για το ότι το πρωτάθλημα γίνεται με πίνακες-σκάνδαλο είναι ο Κλάτενμπεργκ. Αυτός δέχθηκε τις επιλογές του Περέιρα, γεγονός πρωτοφανές να γίνονται οι αγώνες με πίνακες της προηγούμενης ΚΕΔ και μάλιστα χωρίς οι διαιτητές να έχουν δώσει γραπτές εξετάσεις στους κανονισμούς αλλά και τα αγωνιστικά τεστ, χωρίς να έχει δει ούτε σε βίντεο πόσο χάλια είναι η συντριπτική πλειοψηφία των ρέφερι του πίνακα. Αλλωστε, και η FIFA, UEFA παραδέχθηκαν ότι είναι χαμηλό το επίπεδό της και για αυτό στο τελευταίο σεμινάριο εκπαιδεύτηκαν από στέλεχος της FIFA.

Η ΚΕΔ όφειλε να στείλει και τον Τριτσώνη στο σπίτι του. Αυτός εκπαιδεύει τους διαιτητές που δεν ξέρουν πως εκτελείται ένα οφσάιντ. Ένα χειροκρότημά αρμόζει στην περίσταση.

Πως θα σταθούν οι Τζοβάρας, Τζιώτζιος όταν οι παίκτες και οι φίλαθλοι ξέρουν ότι είναι στους πίνακες ενώ δεν εφαρμόζουν ούτε τους βασικούς κανονισμούς. Δεν έχουν ούτε την ευθιξία, παρότι η ΚΕΔ τους βάζει να δώσουν γραπτές εξετάσεις, να παραιτηθούν από τους πίνακες, άρα είναι κατώτεροι των περιστάσεων. 

Είναι ευκαιρία ο Αγγλος να κάνει τις σαρωτικές αλλαγές για τις οποίες δεσμεύτηκε το καλοκαίρι, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να αναλάβει την ΚΕΔ.

Σχόλια