ΕΠΟ: Το σύστημα φοβάται και τρέχει - Η παγκόσμια ...πρωτοτυπία της διοίκησης Γραμμένου

Η διοίκηση Γραμμένου αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι η μόνη διοίκηση που βιάζεται να τελειώσει η θητεία της και να φύγουν από τις θέσεις τους. Έτσι, με έγγραφό της στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά,  ομοσπονδία πιέζει να εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις και να γίνουν οι εκλογές της στις 19 Ιανουαρίου.

Με άλλα λόγια γελάει ο κόσμος με την απίθανη ΕΠΟ. Θα είναι πρόκληση, αν υπάρξει τέτοια εξαίρεση για να μετακινηθούν οι πρόεδροι των ΕΠΣ τη στιγμή που όλοι οι Έλληνες, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν για το διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παραμένοντας κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ δεν άνοιξε και η αγορά για να δουλέψουν οι επαγγελματίες του λιανεμπορίου, της εστίασης κτλ. Παρόλα αυτά, η ΕΠΟ το ...βιολί της: Θέλει να κάνει εκλογές.

Να καταφέρει τι; Να γίνει ...ανακύκλωση προσώπων και πολιτικής, καθώς τα περισσότερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι ξανά υποψήφιοι.

Αρα, φαίνεται πως το έγγραφο έχει άρωμα ρουσφετιού στην ΑΕΚ. Είναι η μόνη που θέλει να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ. Μάλιστα, τις επαφές με τον Χαρδαλιά  έχουν αναλάβει τα μέλη της ΕΕ ης ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, Σταύρος Ψαρόπουλος και Δημοσθένης Κουπτσίδης, καθόλου τυχαία επιλογή καθώς όλοι είναι στελέχη της ΝΔ. Μπορεί ο Χαρδαλιάς να είναι ΑΕΚ, όμως έχει δείξει ότι σε θέματα Υγείας δεν κάνει υποχωρήσεις. Το αντίθετο, θα λέγαμε ότι είναι αυστηρός.

Με το να θέλει να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ στις 19 Ιανουαρίου, η ΑΕΚ βάζει τορπίλη στην προσπάθεια της Κυβέρνησης. Είναι γνωστό πως έχει ξεκινήσει προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί πρόεδρος κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ αλλά και ΕΕ κοινής αποδοχής, με σκοπό να ξηλωθεί το σύστημα της «εξυγίανσης» και να μην έχουμε να κάνουμε με ακατάλληλη ΕΠΟ που δεν ξέρει τι θα πει ισονομία!

Όμως, η ΑΕΚ δεν θέλει να περάσει η 8η Φεβρουαρίου, για να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ, επειδή ο «εκλεκτός» της, Σταύρος Ψαρρόπουλος θα γίνει 70 ετών και δεν θα έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ομοσπονδίας. Το άρθρο 22 του νέου αθλητικού νόμου αναφέρει «μετά τη συμπλήρωση του 70ου έτους της ηλικίας του ουδείς δύναται να εκλεγεί σε οποιαδήποτε θέση του ΔΣ».

Η... τορπίλη της ΑΕΚ στην εξεύρεση λύσης προέδρου κοινής αποδοχής μπαίνει με την ανοχή και τη σιωπή του ΠΑΟΚ. Φαίνεται, πως οι Θεσσαλονικείς έχουν παραδώσει τα πάντα, όμως παραβλέπουν ότι τα έχουν παραδώσει σε μια ανταγωνιστική σε αυτούς ομάδα. Όμως, δεν βλέπουν τον κίνδυνο και παράλληλα ξεχνούν και τι έγινε στο μεταξύ τους αγώνα το 2018, όταν είχαμε το «ντου» του Σαββίδη με το όπλο. Παράλληλα, όταν κατέκτησε τον τίτλο, κατηγορούσαν την ΑΕΚ για «χάρτινη» πρωταθλήτρια.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΖΑΓΟΡΑΚΗ: Όσον αφορά στον πρόεδρο κοινής αποδοχής υπάρχουν σενάρια για τον Ζαγοράκη. Σύμφωνα με... εξυγιαντικά σενάρια, ο κουμπάρος του πατέρα του Μάκη Γκαγκάτση, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και Ευρωβουλευτής της ΝΔ, θέτει δυο όρους. Ο πρώτος είναι να έχει τη στήριξη Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και ο δεύτερος να επιδιώξει τη δημιουργία μιας δικής του ομάδας μέσα στην Ομοσπονδία. Τίποτα από αυτά δεν έχει ξεκαθαρίσει.

ΤΟ... ΦΡΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ: Είναι απορίας άξιο, γιατί στην ομοσπονδία ασχολούνται με το πότε θα γίνουν εκλογές και όχι με το αν προβλέπεται να γίνουν. Ο λόγος είναι ότι το Ειρηνοδικείο απέρριψε την τροποποίηση της ΓΣ του Ιουνίου και η θητεία της διοίκησης Γραμμένου λήγει τον Αύγουστο του 2021. Συνεπώς, υπάρχει αξεπέραστο εμπόδιο.

Σχόλια