Για δέκα λόγους έγινε σκόνη και θρύψαλα η σκευωρία κατά Μαρινάκη

- 1) «Αφήγημα το κατηγορητήριο»

- 2) «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο»

- 3) «Η συκοφαντία είναι επίμονη, συστηματική»

- 4) «Βασικοί μάρτυρες κατηγορίας όπως ο Φύσσας και ο Γεωργέας ανακάλεσαν τις μαρτυρίες»

- 5) «Άστοχες και παραποιημένες απομαγνητοφωνήσεις»

-6) «Στο βούλευμα έχουμε έλλειμμα περιεχομένου, λείπουν βασικές πληροφορίες»

- 7) «Το βούλευμα άρχισε από την ανάποδη. Πήρε το συμπέρασμα που έβγαλε και προσπαθεί να στοιχειοθετήσει τα γεγονότα. Αλλά δεν δουλεύει έτσι η Δικαιοσύνη»

- 8) «Έβαλαν μέσα στην κατηγορία και αλλαγές στους πίνακες των διαιτητών που αφορούσε άλλες ΚΕΔ. Αποφάσεις που πήραν άλλα πρόσωπα»

- 9) «Η ΟΥΕΦΑ είπε ότι με αυτά τα στοιχεία δεν μπορούσε να επιβάλλει ποινές και να ασκήσει πειθαρχική δίωξη ενώ απορρίφθηκε και η προσφυγή στο CAS. Ο κ. Μαρινάκης αθωώθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ».

- 10) «Έγινε μία προσπάθεια ο κύριος Μαρινάκης να φανεί μία προσωπικότητα αδιαφανής που ελέγχει τα πάντα. Αλλά δεν έχει καμία προνομιακή μεταχείριση. Όλες οι δραστηριότητες του γίνονται με διαφάνεια».

 

 

Σκόνη και θρύψαλα έκανε η εκ των δικηγόρων του Βαγγέλη Μαρινάκη τη σκευωρία εναντίον του, στην αποκαλούμενη δίκη των «28», όπου λίγες μέρες ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης πρότεινε την αθώωσή του, όπως και τον υπολοίπων κατηγορουμένων. Η Ευαγγελία Παναγιώτου, στην αγόρευσή της την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ζήτησε την απαλλαγή του ηγέτη του Ολυμπιακού, επειδή δεν προκύπτει «κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει κάτι μεμπτό».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το κατηγορητήριο είναι μια ιστορία, μια αφήγηση». Ακόμη, μίλησε και για συκοφάντηση, προσθέτοντας «οι μάρτυρες πρώτα πήγαιναν σε μία εκπομπή και μετά κατέθεταν».

Αναλυτικά τα βασικά σημεία της αγόρευσης της Ευαγγελίας Παναγιώτου:

-«Ο Ολυμπιακός και ο κύριος Μαρινάκης δεχτήκαμε μία επικοινωνιακή λαίλαπα. Εδώ και τόσα χρόνια αναγκάζεται να δίνει εξηγήσεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε προμηθευτές, τράπεζες, πελάτες, εργαζόμενους».

-«Τα αβάσιμα παράπονα, οι κραυγαλέες διαμαρτυρίες και η συκοφαντία είναι επίμονη, συστηματική».

-«Στο βούλευμα έχουμε έλλειμμα περιεχομένου, λείπουν βασικές πληροφορίες. Αν βάλουμε τη λογική και τη συνέπεια, το βούλευμα δεν βγάζει πουθενά».

-«Ο Χρήστος Σάββας πάταγε σε δύο βάρκες και όταν δεν πήγαινε καλά στη μία, πάταγε στην άλλη».

-«Βασικοί μάρτυρες κατηγορίας όπως ο Φύσσας και ο Γεωργέας ανακάλεσαν τις μαρτυρίες του ή δεν τις υποστήριξαν. Ο κύριος Γεωργέας δεν θυμάται που του τα είπαν, πότε του τα είπαν, ποιος του τα είπε»

-«Το κατηγορητήριο είναι μία ιστορία, μία αφήγηση. Το πρόβλημα είναι το εξής. Άρχισε από την ανάποδη. Πήρε το συμπέρασμα που έβγαλε και προσπαθεί να στοιχειοθετήσει τα γεγονότα. Αλλά δεν δουλεύει έτσι η Δικαιοσύνη».

-« Έβαλαν μέσα στην κατηγορία και αλλαγές στους πίνακες των διαιτητών που αφορούσε άλλες ΚΕΔ. Αποφάσεις που πήραν άλλα πρόσωπα και όχι αυτά που κατηγορούνται. Καλέσαμε τον Χιού Ντάλας να καταθέσει που είπε ότι δεν δέχτηκε παρέμβαση από κανέναν».

-«Οι άστοχες απομαγνητοφωνήσεις συμπεριλήφθηκαν στο πόρισμα».

-«Από το 2011 και μετά, κάθε Δευτέρα βράδυ, ο κύριος Θωμαϊδης καλούσε τους ανθρώπους που κατέθεταν ως μάρτυρες και μετά παρουσίαζε τις καταθέσεις τους ως μαρτυρικές».

-«Πριν παραλάβουμε επίσημα τα υπομνήματα στο δικηγορικό γραφείο μας, τα κατεβάζαμε σε PDF από συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Ένα συγκεκριμένο μέσο, μία συγκεκριμένη εκπομπή, ασχολείται ακόμα και σήμερα με αυτό το θέμα».

-«Αλλά από την εκπομπή δεν έβγαιναν μόνο οι απομαγνητοφωνήσεις, αλλά ήταν και παραποιημένες».

-«Έγινε μία προσπάθεια ο κύριος Μαρινάκης να φανεί μία προσωπικότητα αδιαφανής που ελέγχει τα πάντα. Αλλά δεν έχει καμία προνομιακή μεταχείριση. Όλες οι δραστηριότητες του γίνονται με διαφάνεια. Ο Μαρινάκης ζήτησε ποτέ κάτι προσωπικό; Κάτι από το Δημόσιο; Δεν αναλαμβάνει δημόσια έργα. Ζήτησε εύνοια για την ομάδα του; Ακόμα και τα λεφτά που πήρε ο Όμιλος του στην καμπάνια για τον κορονοϊό, τα επέστρεψε και ζήτησε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Ο ΠΑΟΚ όταν χρωστούσε λεφτά, ο κύριος Σαββίδης ζήτησε να μην πληρώσει όλο το ποσό στην Εφορία και έτσι έγινε. Όταν ο ΠΑΟΚ καταδικάστηκε για πολυϊδιοκτησία, η Κυβέρνηση ψήφισε νόμο για να μην υποβιβαστεί. Όταν η ΑΕΚ χρωστούσε, υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, διαλύθηκε η ΠΑΕ και δεν πλήρωσε τίποτα. Ο κύριος Μαρινάκης τον καιρό που είναι στον Ολυμπιακό, πλήρωσε 163 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και εισφορές στο κράτος. Έχει δαπανήσει 22 εκατομμύρια ευρώ σε κοινωφελείς σκοπούς».

-«Θεωρώ ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει κάτι το μεμπτό».

- «Για όλη αυτή την υπόθεση και όλους αυτούς τους αγώνες, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έκανε τότε καταγγελίες, υπέβαλλε όλα αυτά τα στοιχεία και ερωτήθηκε στην ακροαματική διαδικασία της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, εάν τα προσκόμισε στην ΟΥΕΦΑ. Η ΟΥΕΦΑ είπε ότι με αυτά τα στοιχεία δεν μπορούσε να επιβάλλει ποινές και να ασκήσει πειθαρχική δίωξη ενώ απορρίφθηκε και η προσφυγή στο CAS. Το επιχείρημα για να ασκηθεί δίωξη ήταν: μα, δείτε τους αγώνες. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Και η Επιτροπή Δεοντολογίας απέρριψε το κατηγορητήριο. Ο Σεφέρο όταν εξέτασε τα στοιχεία στην ΟΥΕΦΑ, είπε το εξής: Ένας νομικός σύμβουλος δεν ορίζει καν υπόθεση».

- «Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, λέμε για ομάδα που ελέγχει τη διαιτησία. Για αυτή την ομάδα, έχουμε μόνο τρεις αγώνες των πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ. Οι άλλοι αγώνες στο κατηγορητήριο αφορούν διαιτητές που έχουν επιλεγεί από άλλες ΚΕΔ, όχι από τα πρόσωπα που κατηγορούνται».

- «Μπορούν τα διαιτητικά λάθη να αποτελέσουν απόδειξη σκοπιμότητας; Δεν μπορούν. Αλλιώς, θα δεχόμασταν ότι όποιος διαιτητής κάνει λάθος, ότι έχει σκοπιμότητα».

Η «Δίκη των 28» αναμένεται να συνεχιστεί στις 12 Ιανουαρίου του νέου έτους με αγόρευση του άλλου δικηγόρου του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλη Δημακόπουλου, ενώ έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση στις 14 του ίδιου μήνα.

 

 

Σχόλια