ΕΠΟ: Τους πήραν χαμπάρι όλοι!

-Καταρρέει η «εξυγίανση», στο... κάδρο αλλαγές και πρόεδρος αλλά και διοίκηση κοινής αποδοχής στην ομοσπονδία.

 

Όσα έγιναν και γίνονται επί... εξυγίανσης δείχνουν ότι η σαπίλα ξεχειλίζει και πλέον τους πήραν χαμπάρι ότι δεν θέλουν το καλό του, παρά το συμφέρον των ομάδων τους. Συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια, με... όχημα την ΕΠΟ, όμως δεν έχουν καταλάβει ότι οι εποχές έχουν αλλάξει.

Τους πήραν χαμπάρι η FIFA και η UEFA, τους πήρε χαμπάρι και η Κυβέρνηση. Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι τους πήραν χαμπάρι και οι φίλαθλοι και να σημειώσουμε όλα ξεκίνησαν από το ότι ο Ολυμπιακός άρχισε να τους βγάζει στη σέντρα.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο:

Α) Να γίνεται συζήτηση για πρόεδρο και διοίκηση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ, με κοινή συμφωνία των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ηδη, έχει διαρρεύσει ότι οι προτιμήσεις συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του Θοδωρή Ζαγοράκη, όμως δεν αποκλείεται να συζητηθούν κι άλλα ονόματα. Πάντως, όλοι στην ποδοσφαιρική πιάτσα γνωρίζουν ότι είναι πολλές οι πιθανότητες, ανεξαρτήτως προσώπου, να βρεθεί λύση για την προεδρία της ΕΠΟ. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε είναι πιο εύκολο να βρεθεί το ΔΣ κοινής αποδοχής. Σύμφωνα με το σχέδιο οι τέσσερις ΠΑΕ θα προτείνουν από τέσσερις συμβούλους.

2)Η ολιστική μελέτη οδηγεί σε αλλαγές στην ομοσπονδία. Είναι και ένας ακόμη λόγος να βρεθεί λύση με διοίκηση κοινής αποδοχής, επειδή το παρόν σύστημα θέλει να την ξεχάσει και να προχωρήσει μόνο σε κάποια... μπαλώματα για να πει ότι κάτι έκανε. Όμως, δεν την ξεχνούν FIFA και UEFA οι οποίες στην τελευταία επιστολή τους προς την ΕΠΟ αναφέρουν: «Όπως ορίζεται στην ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, οι υπεύθυνοι ακεραιότητας όλων των οικείων εθνικών αθλητικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ΕΠΟ, θα πρέπει να έχουν συμμετοχή στην εθνική πλατφόρμα. Αναφέρονται στη συγκρότηση μιας εθνικής πλατφόρμας για τον συντονισμό και την ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά την καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων σύμφωνα με τη Σύμβαση Μακόλιν του Συμβουλίου Ευρώπης.

Άρα, η εφαρμογή της oλιστικής μελέτης δεν είναι υπόθεση της μιας πλευράς, είναι και της ΕΠΟ.

 

Σχόλια