Παρέμβαση της UEFA και προκαταρκτική εξέταση από τη δικαιοσύνη για το περσινό Βόλος-Λαμία – Θα καταθέσουν παίκτες

Τον δρόμο της δικαιοσύνης πήρε ο αγώνας Βόλος-Λαμία 0-0, ματς της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν. Μάλιστα, αυτό έγινε μετά από παρέμβαση της UEFA, δεδομένου ότι κατέληξε Εισαγγελία Βόλου η αναφορά της, που εστάλη στην Εισαγγελία Αθηνών ότι στον αγώνα πρωταθλήματος της Super League μεταξύ ΝΠΣ Βόλος – Λαμία 1964 (για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ), που έγινε στις 29 Ιουνίου 2020 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και έληξε ισόπαλος 0-0, με αναφορές για αλλοίωση αποτελέσματος που συνδέεται με παράνομο στοιχηματισμό.

Με βάση το άρθρο 132 του Ν. 2725/99, για δωροδοκία δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου ζήτησε προκαταρκτική εξέταση που ανατέθηκε σε πταισματοδίκη.

Εξίσου σημαντική πληροφορία είναι ότι σύμφωνα με την αναφορά της UEFA στην υπόθεση εξετάζεται η συμμετοχή τριών ποδοσφαιριστών σε εκείνη την αναμέτρηση, δύο Ελλήνων του ΝΠΣ Βόλος και ενός αλλοδαπού της Λαμίας, που ήδη βρίσκονται υπό επιτήρηση από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών.

Η UEFA κινητοποιήθηκε επειδή υπήρχε μεγάλη στοιχηματική δραστηριότητα και στο ποντάρισμα που γινόταν έπεφτε συνεχώς η απόδοση στο ισόπαλο αποτέλεσμα, που από 3 έπεσε, λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας σε κάτω από 1.5%, κάτι που μαρτυρά, ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι πόνταραν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να πέφτει η απόδοση.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ανέθεσε σε πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ζητείται να ληφθούν ένορκες καταθέσεις του τότε προέδρου και του τότε προπονητή του Βόλου και ανωμοτί καταθέσεις των δύο ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Παράλληλα, η εισαγγελική παραγγελία θα διαβιβαστεί στον πταισματοδίκη Λαμίας, προκειμένου να λάβει 2 ένορκες καταθέσεις από τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας, εκείνη την εποχή, καθώς και ανωμοτί κατάθεση του αλλοδαπού ποδοσφαιριστή.

Σχόλια