Εξω ο Παπαπέτρου, μέσα οι Σιδηρόπουλος, Κωσταράς! – Το... κλειδί ήταν η επιστολή του οργάνου;

Ο Κλάτενμπεργκ άφησε αιχμές στον Παπαπέτρου (Αθηνών) επειδή κατά την άποψή του δεν χρειαζόταν να παρέμβει ως VAR, όταν ο Τσαγκαράκης (Χανίων) έδωσε το δεύτερο πέναλτι υπέρ της Λαμίας (στο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης) στην πτώση του Ντέλετιτς στο 50’. Πρόκειται για πέναλτι-ανακάλυψη που δικαιολόγησε ο Κλάτενμπεργκ και στην τηλεκριτική του έψεξε τον Παπαπέτρου επειδή κάλεσε τον Τσαγκαράκη να δει τη φάση, λέγοντας ότι δεν υπήρχε λόγος να παρέμβει, αν και προβλέπεται! Ο Αγγλος είδε παράβαση, χαμηλά στα πόδια που αν υπάρχει, τέτοιο πράγμα, ο Κρητικός ΄ρέφερι έπρεπε να δώσει φάουλ.

Μπορεί ο Κλάτενμπεργκ να μην όρισε τον Παπαπέτρου, όμως όρισε τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) και τον Κωσταρά (Αιτ/νιας), αν και στην ανάλυση των φάσεων, εκτός από τον διεθνή ρέφερι του πήγε κόντρα και ο βοηθός του στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε επιθετικό φάουλ του Τσόλακ πριν ο Ελ Καντουρί κάνει το 2-1 επί του ΠΑΣ.

Ο Σιδηρόπουλος μπήκε VAR στο ΑΕΛ-Ατρόμητος και ο Κωσταράς AVAR στο Αρης-Ολυμπιακός και στη διαιτητική πιάτσα θεωρούν πως «κλειδί» αποτέλεσε η επιστολή του οργάνου των διαιτητών της Super League, το οποίο ελέγχουν, προς τους διαιτητές να μη μαρτυράνε όσα λέγονται στις τηλεσυσκέψεις μετά τους αγώνες, όπου αναλύονται οι επίμαχες φάσεις.

Σχόλια