Διαιτητικά «όργια» στα Γιάννινα από Διαμαντόπουλο, Γκορτσίλα

Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που έγιναν στα Γιάννινα, στο ματς του ΠΑΣ με την ΑΕΚ, η οποία νίκησε 1-0. Εγιναν διαιτητικά «όργια» ενώ η… εξυγίανση ανακαλύπτει και δικούς της κανονισμούς.

Κατ’ αρχήν στο 15’ δόθηκε ένα από τα πιο ανύπαρκτα πέναλτι που έχει καταλογιστεί. Ο Χνιντ, μετά από εκτέλεση φάουλ, έπιασε κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο αγώνας συνεχίστηκε, όμως μετά ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας) φώναξε τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) στο VAR ο οποίος έδωσε πέναλτι με το οποίο σκόραρε η ΑΕΚ. Πρόκειται για… ανακάλυψη καθώς η φάση είχε τελειώσει! Ο Χνιντ είχε κάνει την κεφαλιά όταν ο Χουτεσιώτης έπεσε πάνω του. Επιπλέον, αν υπήρχε παράβαση, ο Διαμαντόπουλος θα το έβλεπε στην κανονική ροή, άλλωστε η φάση είναι ξεκάθαρη. Συνέχεια γίνονται τετοιες φάσεις στο 90 % των εξόδων που κάνουν οι τερματοφύλακες. Με το πέναλτι σκόραρε ο Ανσαριφάρντ.

Σα να μην έφτανε αυτό, Στο 67΄του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1 ο Ανσαριφάρντ έπιασε από τον λαιμό τον Κάργα. Η φάση είναι ο ορισμός της δεύτερης κίτρινης που ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) δεν έβγαλε. Αξιο αναφοράς ότι μετά από λίγο, στο 70’, ο Καρέρα έκανε αλλαγή τον Ιρανό επιθετικό της ΑΕΚ! Δηλαδή, ξεφτίλα επί 2 για τον Διαμαντόπουλο.

Ο Διαμαντόπουλος έδωσε το φάουλ κατά του Ανσαριφάρντ, όμως "έπνιξε" την δεύτερη κίτρινη.

Αντίθετα με χρήση VAR σωστά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ δυο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα, του Παμλίδη στο 34’ και του Ελευθεριάδη στο 51΄.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ

Σχόλια