Δήλωση-σοκ Κλάτενμπεργκ για τους Θεσσαλονικείς διαιτητές: «Δεν αισθάνονται ασφαλείς»

Ο Κλάτενμπεργκ... τέλειωσε την προπαγάνδα σχετικά με το ποιοι διαιτητές αισθάνονται πίεση και ποιοι τη δημιουργούν. «Οι διαιτητές της Θεσσαλονίκης δεν θέλουν να σφυρίζουν τοπικούς αγώνες γιατί δεν αισθάνονται ασφαλείς», δήλωσε στη (δήθεν) Συνέντευξη Τύπου στο σάιτ της ΕΠΟ, της περασμένης Τρίτης.

Πιο αναλυτικά: «Επίσης, μπορεί να υπάρχει περίπτωση, στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, οι διαιτητές να μη θέλουν να σφυρίξουν αγώνες της Θεσσαλονίκης επειδή δεν αισθάνονται ασφαλείς. Είναι κάτι που έγινε για παράδειγμα στη δεύτερη αγωνιστική. Όμως, όπως σας είπα, όπως και στο Λονδίνο, στην Πρέμιερ Λιγκ, τότε θα πρέπει να γίνεται αυτός ο καταμερισμός και στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Πάντως, ο Κλάτενμπεργκ «υπερασπίστηκε» τη δυνατότητα να επιλέγει ξένους διαιτητές για τα ντέρμπι, καθώς «εάν θα υπάρξουν και άλλοι Έλληνες διαιτητές σε ντέρμπι», άφησε να διαφανεί ότι οι ρέφερι της Λίγκας έχουν χαμηλό επίπεδο, καθώς ανέφερε ότι «ένας από τους λόγους που θέλουμε ξένους για τα ντέρμπι είναι για να βλέπουν τους ξένους και να μαθαίνουν». Πιο αναλυτικά: «Υπάρχουν πολλά ντέρμπι που θα γίνουν στην Αθήνα. Οπότε προφανώς θα χρειαστούν πολλοί διαιτητές. Ένας από τους λόγους που θέλουμε ξένους για τα ντέρμπι είναι για να βλέπουν τους ξένους και να μαθαίνουν πως χειρίζονται τον αγώνα είτε ως τέταρτοι είτε μπαίνοντας στο VAR. Θέλουμε να υπάρχει ισορροπία. Υπάρχουν εκτός από τα ντέρμπι και μικρότερα ματς που είναι εξίσου σημαντικά και θα προσπαθώ να ορίζω κάθε φορά τον σωστό διαιτητή».

Οι Θεσσαλονικείς διαιτητές του πίνακα είναι ο Ζαχαριάδης, Γ. Παπαδόπουλος, Γκορτσίλας και οι βοηθοί είναι οι Αϊναλής, Δημητριάδης, Νατσιόπουλος, Νικολαϊδης, Ηλ. Παπαδόπουλος, Πάτρας. Σύμφωνα με τον Κλάτενμπεργκ όλοι αυτοί δεν αισθάνονται ασφαλείς να παίζουν στον ΠΑΟΚ, όμως τα... παπαγαλάκια της προπαγάνδας έχουν το... ποίημα ότι ο Ολυμπιακός ασκεί πίεση στους διαιτητές. 

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει και το εξής ερώτημα: Όταν οι Θεσσαλονικείς ρέφερι ορίζονται σε αγώνες του Ολυμπιακού ή σε άλλη ανταγωνιστική ομάδα της Θεσσαλονίκης μήπως έχουν πίεση και σε αυτή την περίπτωση και προς συγκεκριμένη... κατεύθυνση;

Σε άλλη ερώτηση, αν έχει δεχθεί πίεση στο έργο του απάντησε: «Βρίσκομαι κάθε στιγμή σε πίεση. Απ' όταν ξυπνάω μέχρι που οδηγάω για τη δουλειά κάθε στιγμή έχει πίεση, όπως πίεση έχουν και οι ομάδες που κάνουν ότι μπορούν για να κερδίσουν. Όποια απόφαση λαμβάνεται σε επίπεδο διαιτησίας την... ξεψαχνίζουμε. Οι παίκτες δεν υπόκεινται σε τέτοια κριτική. Αυτή η κριτική μου αρέσει και με κάνει καλύτερο».


Σχόλια