Με χαλασμένη «συνταγή» οι εκλογές στην ΕΠΟ: Τη λύση δίνει η ολιστική μελέτη

Στην ΕΠΟ, δεν είναι μυστικό ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός, παρά στραβά αρμενίζουν. Πρόκειται για μια ομοσπονδία που πάει από το κακό στο χειρότερο, με την ανοχή των FIFA, UEFA, όπου προστρέχουν, παρακαλώντας, για να τους σώσουν, μόλις βλέπουν τα δύσκολα και ...να οι απειλές για Grexit. Όμως, οι ξένοι δεν βλέπουν ότι η διοίκηση Γραμμένου και τα μέλη της έστειλαν το ποδόσφαιρο στα ...τάρταρα ούτε βλέπουν ότι η «χαλασμένη συνταγή» θα συνεχιστεί και μετά τις 23 Νοεμβρίου, ημερομηνία των εκλογών της ΕΠΟ που η τελευταία προκήρυξε και επίσημα την προηγούμενη Τετάρτη.

Η «εξυγίανση» με την δήθεν συμμαχία των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ άρχισε τα όνειρα επανεκλογής τους συστήματος, αν και ακόμη δεν έχουν βρει υποψήφιο πρόεδρο, με την παρέλαση των ονομάτων (Γρηγορίου, Λασκαράκης, Αντωνίου, Μποροβήλος, Τζαφέρης, Χρήστος Σάββας, Π. Δημητρίου) να συνεχίζεται και να προστίθενται και νέα (Παπαχρήστος, Ψαρρόπουλος, Δανιήλ κτλ) αλλά και του Λυσάνδρου να παραμένει στον «εξυγιαντικό αφρό», παρά τις διαψεύσεις. Όλα αυτά, με μόνο σίγουρο ότι ο Γραμμένος θα είναι ξανά υποψήφιος, σημαίνουν ότι δεν τα βρίσκουν αλλά και ότι το «σύστημα»... πνίγεται και ψάχνει τρόπους για να κρατηθεί.

Επιπλέον, και στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θέλουν να βάλουν προέδρους ΕΠΣ, ώστε πρόεδροι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να αποφασίζουν για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σκοπός να συνεχιστούν τα ρουσφέτια στις συγκεκριμένες ΠΑΕ.

Εκείνο που έχει αλλάξει είναι ότι το μπλοκ του βορρά έχει γίνει ουρά στο μπλοκ του νότου, αν και άνοιξε τον... δρόμο για την «εξυγίανση». Κάποιοι στο μπλοκ του βορρά έχουν... κοιμηθεί με τις διαβεβαιώσεις και με τα «ναι» σε όλα. Για αυτό και κάποιοι, στην ποδοσφαιρική πιάτσα, λένε ότι θα είχε ενδιαφέρον να έπαιρνε θέση ο Μάκης Γκαγκάτσης. Σιγά μην το κάνει, καθώς όσοι ξέρουν λένε ότι θα εκτεθεί μέχρι και στον Σαββίδη...

Όλα αυτά ενώ FIFA και UEFA θα ήθελαν πρόεδρο και διοίκηση της ΕΠΟ η οποία να είναι κοινής αποδοχής. Επίσης, μπορεί η ΕΠΟ να προκήρυξε εκλογές για τις 23 Νοεμβρίου, όμως δεν προβλέπονται από το καταστατικό της. Ο λόγος είναι ότι απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο η τροποποίηση του καταστατικού της που ένωνε τη θητεία της εκλεγμένης διοίκησης Γραμμένου με τη διορισμένη διοίκηση Δρόσου. Ακόμη, το καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπει εκλογές τον Οκτώβριο και όχι το Νοέμβριο.

Τη λύση η ολιστική μελέτη

FIFA και UEFA δίνουν σανίδα σωτηρίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση. Τη λύση δίνει η Ολιστική Μελέτη η οποία προβλέπει την αυτονομηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ δεν θα έχει καμία αρμοδιότητα παρά θα επικυρώνει όσα αποφασίζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που θα στελεχώνεται αποκλειστικά από παράγοντες του χώρου. Ετσι η ΕΠΟ θα είναι απλά μια βιτρίνα...

Σχόλια