Η... εξυγίανση άρχισε να τρέμει καθώς απειλείται με εξαφάνιση!

-Ενώ η UEFA ανέλαβε να επιβάλλει τις δομικές αλλαγές στην ΕΠΟ και στη διαιτησία που θα τελειώσουν το ποδοσφαιρικό αίσχος...


Οι «συστημικοί» της... εξυγίανσης, συμπεριλαμβομένης και της προπαγάνδας που δεν μπορεί να κρύψει το τρέμουλο από τις τελευταίες εξελίξεις, άρχισαν να βλέπουν μπροστά τους τα ζόρια που έρχονται καθώς βλέπουν ότι στριμώχνονται και οι εξελίξεις οδηγούν στο τέλος του ποδοσφαιρικού αίσχους που οικοδόμησαν. Η ολιστική μελέτη των 1000 σελίδων παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Διευθυντή των Ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς. Επίσης, παραδόθηκε και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, όμως το σημαντικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ανέλαβε και τον ρόλο της που έχει να κάνει με την ομοσπονδία.

Η Κυβέρνηση θα κάνει νόμο τις εισηγήσεις των FIFA, UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο και σειρά θα πάρει η ΕΠΟ. Κάτω από τη... σκιά της UEFA, η ομοσπονδία θα αναλάβει να περάσει στο καταστατικό της τις δομικές αλλαγές και, σύμφωνα με κάποιες διαρροές, μεταξύ αυτών και σχετικές  με το εκλογικό σύστημα. Στόχος να... ανοίξει η ομοσπονδία και να μην είναι ένα «κλειστό κλαμπ» προέδρων ποδοσφαιρικών ενώσεων που ως μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ έχουν ...βυθίσει και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπου «αλωνίζουν» συγκεκριμένα συμφέροντα. Για αυτό και η ολιστική μελέτη καταγράφει, μεταξύ άλλων, πως εκλέγονται οι ομοσπονδίες διαφόρων χωρών και παράλληλα ποια είναι η σχέση τους με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

FIFA και UEFA έχουν την ΕΠΟ σε επιτροπεία από το 2016, άρα ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται, κι ας μην έκαναν τίποτα το προηγούμενο διάστημα. Οσον αφορά στον αθλητικό νόμο της Κυβέρνησης δεν θα υπάρχει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο καθώς οι διατάξεις του θα έχουν... βάσει την εκλογική μελέτη. Η ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τα πάντα επειδή αυτή είναι η συμφωνία του Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ.

Σχόλια