Κλάτενμπεργκ: Αυτή δεν είναι τηλεκριτική, είναι... χορός «εξυγίανσης» - Δικαιολόγησε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ

Ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα (5η αγωνιστική) ο Κλάτενμπεργκ... αμόλησε αετό παρότι ο Γερμανός διαιτητής Στίλερ σωστά δεν έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα-καρμπόν του Λόπες στο Μάτος, πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και κατά της ΑΕΚ στο μεταξύ τους ντέρμπι (1-1). Μια διαιτησία που, παρεμπιπτόντως, προκάλεσε και ρήγμα στη «συμμαχία» τους.

Ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 ο νυν αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ διαιτήτευσε το ντέρμπι Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2 και στο 57’ του αγώνα δεν σφύριξε παράβαση σε έξοδο του γκολκίπερ Μπράβο και μαρκάρισμα με τα πόδια στον Ρούνεϊ...

Αυτές είναι φάσεις-καρμπόν, όμως εδώ είναι... εξυγίανση! Στην κριτική του για την 6η αγωνιστική ο Κλάτενμπεργκ προτίμησε να βάλει... σφραγίδα «εξυγίανσης». Ο Άγγλος δικαιολόγησε το πέναλτι που δόθηκε με παρέμβαση του VAR υπέρ της ΑΕΚ στο ματς στα Γιάννινα, αν και o Χνιντ έχει κάνει την κεφαλιά, έχει ολοκλήρωση την προσπάθειά του πριν από την έξοδο του Χουτεσιώτη (15’). Ενώ σε κάθε ματς γίνονται πολλές τέτοιες φάσεις, ο Κλάτενμπεργκ όχι μόνο θεωρεί ότι υπάρχει πέναλτι αλλά «κατηγόρησε» τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) ότι έπρεπε να το δώσει χωρίς VAR. Για το... καλό της ΑΕΚ δεν κατάλαβε ότι ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου.

Κάποια δεν κρύβονται

Για να χρυσώσει το χάπι., ο Κλάτενμπεργκ θεωρεί ότι στο 67’ έπρεπε να αποβληθεί ο Ανσαριφάρντ με δεύτερη κίτρινη για αγκωνιά στο λαιμό του Κάργα. Εκεί εκθέτει και το VAR (Γκορτσίλας, Μεϊντανάς) του αγώνα ΠΑΕ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1. Εστω κι έτσι, ο Κλάτενμπεργκ επιβεβαιώνει ότι ευνοήθηκε η ΑΕΚ στα Γιάννινα!

Αυτές τις φάσεις σχολίασε



 

Σχόλια