Διαιτησία: Προέχει η... εξυγίανση, όχι η διαφάνεια

Άτακτη οπισθοχώρηση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος μετά από πέντε αγωνιστικές παίρνει πίσω μια από τις βασικές δεσμεύσεις του. Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ αποφάσισε να καλύψει τους διαιτητές, με το να ...κόψει τους διαλόγους στο VAR, καθώς στη δήθεν «συνέντευξη Τύπου», της περασμένης Τρίτης, είπε ότι σκέφτεται να μην δημοσιοποιεί όλους τους διαλόγους στο VAR, παρά να κάνει επιλογή για εκπαιδευτικούς λόγους, δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Είναι φανερό πως αυτό γίνεται για να μην εκτίθενται οι ρέφερι της «εξυγίανσης»

Ο Κλάτενμπεργκ αποφάσισε να αλλάξει τακτική, μετά τον σάλο που προέκυψε με το «λίγο πιο αριστερά, λίγο πιο δεξιά» και το «εδώ είναι ο ώμος;» στο γκολ του Χασάν στα Γιάννινα, όπου εκτέθηκαν οι Κοτσάνης, Καραντώνης, Απτόσογλου, με όσα έλεγαν για να... ανακαλύψουν οφσάιντ του Ελ Αραμπί πριν ο Αιγύπτιος σκοράρει, αφού ξεκίνησαν, εξετάζοντας αν ο τελευταίος έκανε επιθετικό φάουλ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόεδρος της ΚΕΔ δήλωσε: «Δεν θα δίνω το ηχητικό για κάθε απόφαση που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά. Έδωσα το εκπαιδευτικό βίντεο (σ.σ. του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακού 1-1) για να εξηγήσω τη διαδικασία. Μιλάμε για τεχνολογία που εφαρμόστηκε όπως έπρεπε. Είμαι ικανοποιημένος από το τρόπο που την είδα εφαρμόζεται. Για όσα ακούγονται για συνομωσίες ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Εδώ έχουμε μία τεχνολογία που λειτουργεί στο χιλιοστό. Από τη στιγμή που όλοι δέχονται τη γραμμή του οφσάιντ πρέπει να δεχθούμε και το γεγονός πως σύμφωνα με τη ΦΙΦΑ ακόμα και με ένα χιλιοστό μπορεί να ακυρωθεί ένα γκολ».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για να γίνει... μπλόκο στους διαλόγους των διαιτητών στο VAR προηγήθηκε πίεση από τους διαιτητές. Αυτό έλεγαν στον Κλάτενμπεργκ όσοι μιλούσαν μαζί του στην ανάλυση των αγώνων, επικαλούμενοι δήθεν προσωπικά δεδομένα. Λες και οι διαιτητές δεν συνομιλούν για ανάλυση φάσεων αλλά για μυστικά του κράτους! Λες και δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση στο VAR, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την δημοσιοποίηση των διαλόγων. Αρα, που είναι η διαφάνεια που υποσχέθηκε ο Κλάτενμπεργκ;

Σχόλια