FIFA και η UEFA εγκατέλειψαν την ΕΠΟ: «Είστε μόνοι σας»

Η τελευταία φορά που η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ ασχολήθηκαν με την ανίκανη ΕΠΟ ήταν με την επιστολή που έστειλαν για τις εκλογές, απειλώντας με Grexit. Από τη στιγμή που το θέμα έληξε με τον ορισμό των εκλογών στις 23 Νοεμβρίου, οι αξιωματούχοι των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών διεμήνυσαν στον Γραμμένο ότι «αρκετά πια με την Ελλάδα». Χώρια που στο θέμα των εκλογών η ΕΠΟ εξέθεσε τους ξένους, καθώς έγινε αυτό που ζήτησαν από την αρχή, δηλαδή να εναρμονιστεί η ομοσπονδία με την Κυβέρνηση.

«Είστε μόνοι σας»...

Αυτό είναι το μήνυμα από την Ελβετία. Αν ο Φούσεκ έμεινε, αυτό έγινε για να παρακολουθεί. Εδώ και καιρό η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ έψαχναν την ευκαιρία να κόψουν κάθε δεσμό με αυτή την ΕΠΟ. Τους κατηγορούσαν ότι δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, δεν μπορούσαν να συνεργαστούν. Μάλιστα, διέρρευσε πως δεν ήταν λίγες οι φορές που άλλα είχαν κανονίσει κι άλλα γίνονταν. Για παράδειγμα η ΕΠΟ δεν προσέλαβε ποτέ αναπληρωτή Εκτελεστικό Γραμματέα για να ασχολείται με τα οικονομικά της, αν και το ζήτησαν επίσημα οι ξένοι.

Έχασαν χρόνο

Οι ξένοι θεωρούν πως η ΕΠΟ έμεινε μετεξεταστέα. Δεν είναι τυχαίο ότι και τις δυο προηγούμενες χρονιές είχαν απειλήσει με Grexit, λόγω ανικανότητας και αρκετές φορές είχε κυκλοφορήσει η φημολογία ότι θα έβαζαν διοικούσα επιτροπή στη θέση της διοίκησης Γραμμένου που ήταν... αιχμάλωτη της εσωστρέφειας («εμφύλιος» με το μπλοκ του βορρά κατά του μπλοκ του νότου), και δεν ασχολούνταν με σοβαρά θέματα του ποδοσφαίρου. Άλλο παράδειγμα η... ιστορία με τον τελικό Κυπέλλου. Οι παράγοντες των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ ξέρουν ότι η ΕΠΟ δεν είναι κανονική ομοσπονδία.



Σχόλια