Ο διαιτητής που είχε γράψει για τον «ασπρομάλλη» επιστρέφει στο ΟΑΚΑ – Ο Πορτογάλος Ντίας σφυρίζει ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ

Τον Πορτογάλο Ντίας όρισε η ΟΥΕΦΑ για το παιχνίδι Βόλφσμπουργκ-ΑΕΚ για τα πλέι οφ του Europa League, ματς που γίνεται την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου. Ο διεθνής ρέφερι επιστρέφει στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου είχε σφυρίξει τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Αρη και είχε γράψει για τον ασπρομάλλη «που έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα και του είπε ‘Άντε γ……, κανένα πέναλτι’».

Για όσα έγιναν στο ημίχρονο του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Αρη 2-1 ο Μελισσανίδης τιμωρήθηκε τελικά με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για έξι μήνες, αντί για οκτώ όπως ήταν η πρωτόδικη απόφαση.

Αναλυτικά όσα είχε αναφέρει ο Πορτογάλος διαιτητής στο φύλλο αγώνα:

«Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και καθώς πηγαίναμε στα αποδυτήρια, μας πλησίασαν αρκετοί άνθρωποι από τη γηπεδούχο ομάδα, φωνάζοντας, σπρώχνοντας και τραβώντας μας γιατί ήθελαν να μάθουν το λόγο που δώσαμε πέναλτι. ‘Κανένα πέναλτι’, ‘Γιατί πέναλτι;’, ‘Γ……..ε όλοι’, ‘Είμαι ο πρόεδρος της ΑΕΚ’, μας έλεγαν. Στο μεταξύ, ένας από αυτούς, ένας μεγάλος σε ηλικία άνδρας με άσπρα μαλλιά, φώναζε ‘Κανένα πέναλτι, εγώ είμαι το αφεντικό, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι’. Πήγε στον πρώτο βοηθό, έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα και του είπε ‘Άντε γ……, κανένα πέναλτι’».

«Περιμέναμε για περίπου 30 λεπτά στα αποδυτήρια γιατί αναμέναμε την αστυνομία να μας διαβεβαιώσει ότι υπήρχε κάθε ασφάλεια για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο. Μετά βγήκαμε στο γήπεδο, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο και όταν τελείωσε το παιχνίδι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην επιστροφή μας στα αποδυτήρια. Μετά το δεύτερο γκολ της γηπεδούχου ομάδας το παιχνίδι διακόπηκε για έξι λεπτά γιατί κάτι συνέβη στο χώρο κοντά στο κόρνερ με έναν παίκτη των φιλοξενούμενων που έκανε ζέσταμα εκεί. Κανένας από την ομάδα διαιτητών ή το VAR δεν είδε τι έγινε εκεί. Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΤΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

21:45 - Athens (Olympic Athletic Center of Athens "Spyros Louis")

AEK Athens FC (GRE) - VfL Wolfsburg (GER)

Referee: Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (POR)

Assistant Referee 1: Rui Licino Barbosa Tavares (POR)

Assistant Referee 2: Paulo Alexandre Santos Soares (POR)

Fourth Official: João Pedro Silva Pinheiro (POR)

UEFA Referee Observer: Laurent Duhamel (FRA)

UEFA Delegate:

Σχόλια