Η FIFA θέλει να βάλει… καπέλο στον επόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ και να μην αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο – Η εισήγηση για μάνατζερ


Το πρώτο είναι η πρόκληση ότι πρόεδροι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (των ΕΠΣ) αποφασίζουν για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το δεύτερο η πλήρης απαξίωση της ομοσπονδίας που, ειδικά με τη διοίκηση Γραμμένου έχει απαξιωθεί όσο δεν παίρνει, απόδειξη ότι δεν μπορεί να διοργανώσει ούτε έναν τελικό Κυπέλλου. Το τρίτο είναι η παράδοση της ΕΠΟ σε συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά συμφέροντα, αν προτιμάτε και επιχειρηματικά, που έχουν χρώμα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, κάτι που δεν είναι καλό για ομοσπονδία που πρέπει να εγγυάται για την ισονομία και την τήρηση των κανονισμών. Το τέταρτο ότι διοίκηση της ΕΠΟ με σύνθεση σαν τη σημερινή δεν ξέρει τι της γίνεται. Το πέμπτο, που οδηγεί στην παρακάτω απόφαση, είναι ότι αυτοί που διοικούν δεν έχουν ιδέα από διοίκηση, όμως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν είναι για πειράματα.

Αυτοί κι άλλοι πολλοί είναι οι βασικοί λόγοι που η ΦΙΦΑ θέλει να... ταράξει τα νερά στην ΕΠΟ. Και αυτό θα γίνει, βάζοντας «καπέλο» στον επόμενο πρόεδρο της ομοσπονδίας, ειδικά αν προέρχεται από τις ενώσεις ή αν έχει... ρίζες σε ΠΑΕ.

Η FIFA εισηγείται να μπει μάνατζερ στην ΕΠΟ, είτε με την... ταμπέλα του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Γραμματέα, είτε ως διευθύνων σύμβουλος. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει τις απαιτούμενες γνώσεις χωρίς να είναι μέλος σε κάποια ΠΑΕ αλλά να ξέρει πολύ καλά το εμπορικό κομμάτι. Η fifaθέλει το συγκεκριμένο πρόσωπο να πάρει τις αρμοδιότητες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και να αποφασίζει μόνο αυτός σε συνεργασία με την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Για να ετοιμάζουν τέτοια αλλαγή γίνεται αντιληπτό πόσο πολύ τους απογοήτευσε ο Γραμμένος. Στοn νυν πρόεδρο της ΕΠΟ είχαν πει εδώ και δυο χρόνια να το κάνει, να πάρει μάνατζερ, όμως προτιμούσε τα golden boys. Πάντως, για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ.

Σχόλια