Ο Κουκουλάκης φεύγει, οι αδικίες μένουν...

Αποτυχημένος ο Κουκουλάκης στο VAR και για αυτό στη διαιτητική πιάτσα κυκλοφορεί ότι δεν πρόκειται να ανανεωθεί η θητεία του στην ΚΕΔ. Κάτι που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο, αφού η εντολή της ΦΙΦΑ είναι το VAR να αναλάβει ένας από τους δυο συνεργάτες του Κλάτενμπεργκ και αυτός αναμένεται να είναι ο Πορτογάλος Καπέλα.

Ο Κουκουλάκης φεύγει, όμως η... κληρονομιά καλά κρατεί. Για να γίνει κατανοητό τι εννοούμε, αξίζει να αναφέρουμε ότι για το VAR είχαν πιστοποιηθεί οι 16 από τους 26 διαιτητές και οι 25 από τους 50 βοηθούς, χωρίς να γίνουν γνωστά τα κριτήρια, άρα ήταν κριτήρια «εξυγίανσης».

Παρά την αλλαγή της ΚΕΔ δεν έγινε κίνηση για να πιστοποιηθούν κι άλλοι ρέφερι και βοηθοί. Υπήρχε χρόνος και για την προηγούμενη ΚΕΔ και για την επόμενη. Έτσι ο Κλάτενμπεργκ θα είναι αναγκασμένος να ορίζει τους ίδιους και τους ίδιους της... «εξυγίανσης».

Πίνακες-σκάνδαλο από την ΚΕΔ του Περέιρα, πίνακες-VAR πάλι από την προηγούμενη ΚΕΔ, αυτά δεν είναι φυσιολογικά πράγματα. Θα έχει ενδιαφέρον πως ο Κλάτενμπεργκ θα καταφέρει να ξεμπερδέψει αυτή την κατάσταση, δηλαδή πως θα καταφέρει να πετάξει στα σκουπίδια τα... εξυγιαντικά καπέλα. Με βάση όλα αυτά, κακώς τους ανέχεται, κακώς δεν παρεμβαίνουν και οι ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, οι οποίες εγγυήθηκαν για τον Αγγλο αρχιδιαιτητή.

Να θυμίσομε ότι η προηγούμενη ΚΕΔ, της οποίας μέλος ήταν και ο Κουκουλάκης, «εξαφάνισε» πολλούς διαιτητές και βοηθούς. Τους καρατόμησαν ως εν ενεργεία, όμως δεν έκαναν δεκτές τις αιτήσεις τους για παρατηρητές και όσοι μπήκαν «βολοδέρνουν» στη Γ’ Εθνική.

Για να μην βγουν νέα στελέχη και υπάρξει ανταγωνισμός.

Για αυτό και ο Δαγκλής (Μακεδονίας) παίζει δυνατά για την ΚΕΔ.

Σχόλια