Ολυμπιακός: Ζητεί παρέμβαση της FIFA για να σωθεί ο τελικός

Νέα επιστολή σε FIFA, UEFA για την παράλογη απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σε αυτήν, χαρακτηρίζει παράλογη, λανθασμένη και παράνομη την απόφαση και τις καλεί να παρέμβουν έστω και την τελευταία στιγμή.

Οι «ερυθρόλευκοι» χαρακτηρίζουν εντελώς λανθασμένη και παράνομη την απόφαση της ΕΠΟ, τονίζοντας πως παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές και βασικούς στόχους του οργανωμένου ποδοσφαίρου που είναι η προστασία της ακεραιότητά του και των αγώνων του. Δεν συνάδει με το εθνικό και διεθνές νομικό πλαίσιο.

Τονίζεται πως αντί ο αγώνας να είναι ο τελευταίος της χρονιάς, ορίστηκε να είναι ο πρώτος της επόμενης, επισημαίνοντας και το γεγονός των αλλαγών που θα έχουν τα ρόστερ, από τη στιγμή που θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και οι μεταγραφές. Και αυτό παραβιάζει άμεσα την πολιτική της UEFA σε σχέση με τις διοργανώσεις της.

Επισημαίνεται, δε, πως η ΕΠΟ θα δηλώσει στις 3 Αυγούστου τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί και ο τελικός του Κυπέλλου.

Στον Ολυμπιακό, στην επιστολή τους, τονίζουν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παραδοθεί σε άτομα που λειτουργούν με βάση το προσωπικό τους όφελος και όχι για το καλό του αθλήματος και για αυτό ζητάει από τις διεθνείς Ομοσπονδίες να παρέμβουν έστω και την τελευταία στιγμή. Με στόχο να προστατέψουν την αξιοπιστία της διοργάνωσης του Κυπέλλου και του ίδιου του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε, χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε εκδώσει και ανακοίνωση για την απόφαση της ΕΠΟ με τον ορισμό του τελικού του Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου.


Σχόλια