ΠΙΝΑΚΕΣ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Διαιτησία κολλημένη στη… λάσπη

Ασφαλώς και ο Περέιρα με την.,.. κομπανία του δεν είναι οι μόνοι παράγοντες της διαιτησίας στον κόσμο που ξέρουν να φτιάχνουν πίνακες. Απλά, βιάστηκαν για να κοιμούνται ήσυχοι οι ρέφερι που προκάλεσαν, άρα υπάρχει «πέναλτι» απέναντι στην επόμενη ΚΕΔ που έρχονται για νέο ξεκίνημα και όχι για να… χειροκροτήσουν τους τελειωμένους Περέιρα, Μάριν, Λίντμπεργκ, Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Καλύβα, Ιωσηφόγλου.

Στους διαιτητικούς κύκλους θεωρείται αντιδεοντολογικό αυτό που έκανε ο Περέιρα και η κομπανία του στον Κλάτενμπεργγκ, δηλαδή στην επόμενη ΚΕΔ. Ο λόγος είναι ότι οι πίνακες βγαίνουν πάντα από την ΚΕΔ που ορίζει, άρα έπρεπε να τους βγάλει η επόμενη. Για αυτό και τους υπογράφουν όλα τα μέλη της. Αρα, ο Αγγλος, αν αναλάβει, έχει δικαίωμα να τους απορρίψει και το λογικό είναι να φτιάξει δικούς του. Εδώ, ο Περέιρα έκανε πίνακες, πέντε μέρες μετά τη άφιξή του στην Ελλάδα.

Οι πίνακες του Περέιρα βάζουν φρένο στο νέο ξεκίνημα με τον Κλάτενμπεργκ. Αφενός δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει με άλλοθι, αφετέρου για ποιο νέο ξεκίνημα θα μιλάμε, αν δεν γίνουν σαρωτικές αλλαγές στους πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας.

Ποιό είναι το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει ακόμη και ένας άσχετος από τους πίνακες του Περέιρα;  Ο Πορτογάλος βιάστηκε να κρατήσει ρέφερι οι οποίοι δεν μπορούν να σταθούν με τα λάθη που έχουν κάνει. Πως θα συνεχίσουν οι Ευαγγέλου, Φωτιάς, όπως επίσης και όλοι οι διεθνείς; Πως θα συνεχίσει ο Μανούχος, όπως και όλοι οι ρέφερι που για δυο αγωνιστικές δεν έβλεπαν τα ληγμένα δελτία υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ; Γιατί να μην τιμωρηθούν για ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο. Ο Περέιρα δεν τους τιμώρησε, όμως μπορεί να το κάνει και η επόμενη ΚΕΔ.


Σχόλια