Η ΕΠΟ «θάβει» το ελληνικό ποδόσφαιρο – Απέσυρε την υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League 2022 ή 2023

-Η διοίκηση Γραμμένου που την στηρίζουν ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ δεν υπολόγισε το ελληνικό συμφέρον και αποκαλύφθηκε ότι θέλει κάνει πόλεμο στον Αυγενάκη  

Χαίρε κόμπλεξ αμέτρητο. Εκεί που με αυτή την ΕΠΟ, τη διοίκησης Γραμμένου, που τη στηρίζουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο...
Η... εξυγίανση, και με αποδείξεις, είναι εχθρός του ποδοσφαίρου. Δεν τους νοιάζει τίποτα, πέρα από τη μικροπολιτική τους, η οποία προκαλεί αηδία που κάθε μέρα μεγαλώνει.
Χωρίς απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της η ΕΠΟ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομοσπονδία απέσυρε την υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη διοργάνωση του τελικού του Conference League 2022 ή 2023.
Φαίνεται πως τους έκατσε βαριά η είδηση ότι η Κυβέρνηση σε απευθείας συνεννόηση με την UEFA ανέλαβε τις κληρώσεις του Champions League και του Europa League αλλά και το γκαλά για τη «χρυσή μπάλα», όλα για το μήνα Οκτώβριο (02/10). Το γκαλά ανατέθηκε στην Ελλάδα μετά από σχετική επικοινωνία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.
Επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόσυρση της υποψηφιότητας έχει να κάνει με το πόλεμο κατά του Αυγενάκη επειδή Conference League 2022 ή 2023 θα γινόταν στο Ηράκλειο, που είναι η εκλογική περιφέρεια του Υφυπουργού Αθλητισμού.
Η αηδία για την... εξυγίανση μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, αν αναλογιστούμε ότι η προπαγάνδα με άρωμα ΠΑΟΚ «χρέωνε» την απόσυρση στον Αυγενάκη. Όμως, η ανθελληνική και αντιποδοσφαιρική κίνηση έχει μόνο τη... σφραγίδα της ΕΠΟ.
Η υποψηφιότητα αποσύρθηκε αν και στις 15 Ιουνίου (Υφυπουργείο Αθλητισμού και ΕΠΟ) κατέθεσαν έναν φάκελο, ο οποίος πήρε τα συγχαρητήρια της UEFA. Πιο συγκεκριμένα στις 19 Ιουλίου ο Αντόνιο Τζιατσίνο που είναι επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης για τις υποψηφιότητες, έστειλε γραπτώς συγχαρητήρια στην ΕΠΟ για τον «δυνατό» φάκελο! Παρόλα αυτά, η ΕΠΟ φέρεται να κάνει πόλεμο στον Αυγενάκη.
Όπως αναφέραμε η Ελλάδα ήταν φαβορί. Ηδη από τη διοργάνωση του τελικού του Conference League 2022 ή 2023 αποσύρθηκαν τα Σκόπια, η Γαλλία και είχαν παραμείνει μόνο τα Τίρανα της Αλβανίας, ως αντίπαλος του Ηρακλείου. Η διαδικασία τεχνικής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και επισκέψεων στις υποψήφιες πόλεις πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου και η απόφαση για την ανάθεση θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Σχόλια