Μικρές ιστορίες για τον Κλεμάν Τουρπέν που θα σφυρίξει ΑΕΚ-Ολυμπιακός


Ο Γάλλος ρέφερι Κλεμάν Τουρπέν είναι ο «εκλεκτός» του Περέιρα για το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός και είναι ο ρέφερι που σφύριξε Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 για τους «16» του Europa League, στις 12 Μαρτίου. Σε αυτό το παιχνίδι ο 38χρονος διεθνής διαιτητής της ελίτ κατηγορίας της UEFA απέβαλε τον Σεμέδο στο 28', για φάουλ έξω από την περιοχή επί του Ζότα και του έδειξε την κόκκινη κάρτα επειδή θεώρησε πως ο αντίπαλός του βρισκόταν σε προφανή ευκαιρία για γκολ. Όμως, αν και έχει τη... σφραγίδα του «καρτάκια» χάρισε κάποιες κάρτες στους φιλοξενούμενους.
*Την τρέχουσα σεζόν ο Γάλλος ρέφερι έχει οριστεί στα εξής παιχνίδια του Champions League: Άγιαξ – Βαλένθια 0-1, Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ 3-1, Ζάλτσμπουργκ - Νάπολι 2-3 και Τότεναμ – Μπάγερν 2-7. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έδωσε το παρών και στις τελικές φάσεις του Euro 2016 αλλά και του μουντιάλ 2018.
*Από τα πρώτα του βήματα θεωρήθηκε αστέρι της διαιτησίας στη Γαλλία.  Είναι ο νεότερος Γάλλος που έγινε διαιτητής FIFA (2010), δηλαδή πήρε το σήμα του διεθνή σε ηλικία 28 ετών, ενώ είναι και ο νεότερος ρέφερι που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της χώρας του, δηλαδή σε ηλικία 26 ετών.  Στην ελίτ κατηγορία της Ευρώπης ανέβηκε τον Ιούλιο του 2015.
*«Μετά από κάθε παιχνίδι, δεν θέλω να μιλάει κανείς για μένα.  Πάντως, ο διαιτητής πρέπει επίσης να λάβει υπόψη το πλαίσιο του σφάλματος και στη συνέχεια να αναλάβει τις ευθύνες του, μερικές φορές με τον κίνδυνο να διαπράξει λάθος», έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του. Επίσης, ο Τουρπέν δεν θέλει οι παίκτες να του μιλάνε κατά τη διάρκεια του αγώνα!
*Υπάρχει και μια ...τρελή ιστορία γύρω από το όνομά του, χωρίς να φταίει.  Για αρκετά χρόνια το ονοματεπώνυμο του διαιτητή Κλεμάν Τουρπέν χρησιμοποιούνταν από εμπόρους ναρκωτικών ως κάλυψη, όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε από την περιφερειακή διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας των Βερσαλλιών στα τέλη του 2017.
Ένα γκρι Renault Laguna, ύποπτο για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ανάμεσα σε Βέλγιο και Γαλλία, ανήκε από τον Δεκέμβριο του 2015 σε έναν “Κλεμάν Τουρπέν”, γεννημένο στις 14 Μαρτίου 1982 στο Παρίσι. Φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον ρέφερι ο οποίος θα σφυρίξει το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός, παρότι κι αυτός είναι γεννημένος το 1982, αλλά στις 16 Μαΐου. Όπως είχε εκμυστηρευτεί πηγή στην αστυνομία, οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν το ονοματεπώνυμο του διεθνούς ρέφερι για να κάνουν πλάκα και επειδή είναι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου.