Η αηδία της προπαγάνδας: Είναι παραπληροφόρηση ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν χρειάζεται αποδείξεις – Τους εκθέτει ο Κώδικας


Είναι γνωστό ότι η έκθεση της Σπανού για τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο είναι… αέρας κοπανιστός. Σα να μην έφτανε που αναφέρεται σε υπόθεση που κρίθηκε στο CAS, πρόκειται για υπόθεση που είναι «αέρας κοπανιστός», καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις.
Η προπαγάνδα το ξέρει αυτό, όμως τα δίνει όλα για να πλήξει τον Ολυμπιακό και σκόπιμα παραπληφορεί. Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα, ακόμη και αν παραβλέψουμε ότι «βαφτίζουν» το... κρέας ψάρι. Όμως, τα «παπαγαλάκια» φαίνεται πως έχουν τον δικό τους κώδικα, με το να λένε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να καταδικάσει χωρίς αποδείξεις!
Απόδειξη ότι ξεχνούν τι γράφει ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ολόκληρη υποενότητα με συνολικά επτά άρθρα με τον τίτλο «ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ». Παραθέτουμε τον τίτλο του καθενός εξ αυτών: Αρθρο 52: Διάφορα είδη αποδείξεων, Αρθρο 53: Ανώνυμοι μάρτυρες, Αρθρο 54: Ταυτοποίηση ανώνυμων μαρτύρων, Αρθρο 55: Παραδεκτά αποδεικτικά στοιχεία, Αρθρο 56: Εκτίμηση των αποδείξεων, Αρθρο 57: Αρχή ηθικής απόδειξης, Αρθρο 58: Βάρος απόδειξης.
Στα είδη των αποδείξεων συμπεριλαμβάνονται τα έγγραφα, οι καταθέσεις μαρτύρων, απολογίες διαδίκων, εγγραφές ήχου και εικόνας. Ακόμη επισημαίνεται, στο Αρθρο 58, ότι «το βάρος της απόδειξης αναφορικά με τις παραβάσεις των διατάξεων του παρόντα Κώδικα ανήκει στην Επιτροπή Δεοντολογίας», όπερ σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει αποφάσεις με βάση τις αερολογίες της προπαγάνδας των ΜΜΕ που έχουν άρωμα ΠΑΟΚ.
Σε άλλο άρθρο, στο 73, παράγραφος 2 αναφέρεται ότι εφόσον η πρόεδρος «θεωρεί ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι επαρκή, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία, μπορεί να κλείσει τη διαδικασία και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο».
Τέλος, υπάρχει ένα ακόμη επιπλέον άρθρο, το 76, όπου αναφέρεται ότι εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία η πρόεδρος «μπορεί να θέσει την υπόθεση στο αρχείο».