Η... μοίρα των ακατάλληλων Ελλήνων διαιτητών – Σκοτσέζικο ντους από Περέιρα, Μάριν που όρισαν ξένους στα πλέι οφ

Πανηγύριζαν τα «διαιτητάκια» της... εξυγίανσης ότι πήγαιναν καλά, κυρίως στα πλέι οφ, όμως ο Περέιρα και ο Μάριν είχαν άλλη γνώμη και τους έκαναν ...σκωτσέζικο ντους, ορίζοντας τον Γάλλο Τουρπέν στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός και τον Γερμανό Τσβάιερ στο Αρης-ΠΑΟΚ, στα ματς της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ. Αυτό έγινε μετά και από παρέμβαση της UEFA, η οποία θεωρεί χαμηλού επιπέδου τους Ελληνες διαιτητές. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν.
Και πώς να ισχύει αυτό όταν ο Σιδηρόπουλος έκανε πάνω από τρία λεπτά στο VAR για να μη μετρήσει το γκολ του Ελ Αραμπί στην Τούμπα (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1). Το χειρότερο για τους Ελληνες διαιτητές είναι ότι έβαλαν ξένους μέχρι και στο VAR. Άλλο παράδειγμα ο Τζήλος (Λάρισας) που δεν πέτυχε φάση στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1, επίσης για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.
Για την ίδια αγωνιστική, ο βοηθός Ψάρρης από τη Ζάκυνθο σταμάτησε τέσσερις φορές τους παίκτες του ΟΦΗ με ανύπαρκτα οφσάιντ. Πιο συγκεκριμένα στο  48′, στο 58′,  στο 67′ και στο 87′ του αγώνα Αρης-ΟΦΗ 3-1.
Για τη δεύτερη αγωνιστική, ο Μανούχος (Αργολίδας) έπρεπε να δώσει επανάληψη στο πέναλτι (Ολυμπιακός-Αρης 3-1) που έχασε ο Φορτούνης, καθώς απέκρουσε ο Κουέστα, επειδή όπως φάνηκε ο γκολκίπερ του Αρη δεν πατούσε τη γραμμή, σύμφωνα με το νέο κανονισμό που το «επιβάλλει» αυτό πριν από την εκτέλεση του πέναλτι. Επίσης, είχε μπει και παίκτης του Αρη μέσα στην περιοχή, πριν από την εκτέλεση του πέναλτι.
Επίσης, στο ματς Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-0, ο Φωτιάς (Πέλλας) τα έχασε στην... εξυγιαντική σύρραξη των παικτών του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στο 92’, όπως φαινόταν από τις κινήσεις του. Μια πήγαινε να χωρίσει, μια να κρατήσει αποστάσεις. Σα να μην έφτανε αυτό η κάμερα τον... συνέλαβε να ρωτάει το VAR σε ποιους θα βγάλει κάρτες, ενώ όλα γινόταν μπροστά του, ενώ χρήση VAR προβλέπεται για κόκκινη κάρτα που ο Φωτιάς δεν έβγαλε όμως έπρεπε  να βγάλει στο 92’, σε βάρος του Γιαννούλη για την αγκωνιά στον Γιόχανσον που έβαλε... μπουρλότο στο ματς. Ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) που ήταν στο VAR, τι έβλεπε; Το δελτίο καιρού;
Για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ ο Παπαπέτρου είχε δικούς του κανονισμούς στο ματς ΑΕΚ-Αρη 2-2. Στο 55' ο Αρης έκανε το 1-0 υπέρ του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκάμα. Η παράβαση δόθηκε μετά από χρήση VAR όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Μάνταλος κράτησε τον Μπα και τον έριξε στο έδαφος. Το πέναλτι είναι αναμφισβήτητο. Στο VAR τον φώναξε ο Φωτιάς (Πέλλας), δηλαδή το VAR δεν είναι VAR αλλά κολυμβήθρα.
Στο 86’ είχαμε το 2-2 για την ΑΕΚ με πέναλτι του Ολιβέιρα που κέρδισε ο ίδιος σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Τόνσο. Ακροβατική η... βουτιά. Μεγάλη πλάκα η περίπτωση!
Στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-1 ο Φωτιάδης (Καστοριάς) κράτησε την παράδοση και έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ με το οποίο η γηπεδούχος ομάδα έκανε το 2-1 και όπως επεσήμανε εφημερίδα της Κρήτης «ο διαιτητής και το VAR έψαξαν… εξονυχιστικά τη φάση, έδωσαν πέναλτι και εκεί ο Άκπομ έγινε το 2-1». Εδώ χρειάζεται ένα... χα, χα, χα!
Στο 25’ του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0 ο Σενκεγελντ ανέτρεψε τον Ελ Αραμπί, ακριβώς έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά για τον Σιδηρόπουλο πέρα έβρεχε! Δεν έδωσε το φάουλ και την κάρτα. Δηλαδή, αν ήταν πέναλτι δεν θα το έδινε;
Δεν παραιτήθηκε κανείς από τους εγχώριους διεθνείς μετά το νέο... άδειασμα από τον Περέιρα που δεν μπορούσε να παραβλέψει οδηγία της UEFA για ξένους ρέφερι από το πάνω ράφι όπως οι Τουρπέν και Τσβάιερ! Πάλι καλά που τους κρίνουν ικανούς να σηκώνουν ταμπέλες και τους βάζουν τέταρτους...