Χούμπελ και Φούσεκ ήρθαν για να σώσουν το ποδόσφαιρο και... κολύμπησαν στα προβλήματά του

Τόσο ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ στην Ελλάδα, Χέρμπερτ Χούμπελ όσο και υπερσύμβουλος των προαναφερόμενων διεθνών ομοσπονδιών, Πετρ Φούσεκ ήρθαν για να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, με αποστολή να υποχρεώσουν την ΕΠΟ να τηρεί τους κανονισμούς, όμως έγιναν μέρος του προβλήματος. Έβλεπαν και βλέπουν τι γίνεται, όμως τα ...ξεχνούν όλα στο επόμενο λεπτό.
Τελευταίο παράδειγμα η οπαδική ανακοίνωση της ΕΠΟ κατά του Ολυμπιακού με την οποία μιλάει για σανό και ταυτόχρονα προσβάλει και τα ΜΜΕ που προέβαλαν την ανοργανωσιά της, δηλαδή τη μη αποστολή πρωτοκόλλου υγείας όπως ήταν υποχρεωμένη ως διοργανώτρια. Με βάση του ρόλους που εξαγγέλθηκαν, Χούμπελ και Φούσεκ έπρεπε να παρέμβουν, αν όχι να ζητήσει η ΕΠΟ συγγνώμη για την απαράδεκτη και οπαδική φρασεολογία, τουλάχιστον να κατέβει η απαράδεκτη ανακοίνωση από το σάιτ της ΕΠΟ.
Χούμπελ και Φούσεκ βλέπουν τι γίνεται, όμως δεν μιλάνε, ήρθαν ως επιτηρητές, παρόλα αυτά δεν προσπάθησαν να διορθώσουν την κατάσταση και να επιβάλλουν τις μεταρρυθμίσεις και την ισονομία. Άλλο παράδειγμα: Πέρσι το καλοκαίρι η ΕΠΟ ξεφτιλίστηκε, επειδή προσπάθησε να περάσει κανονισμό που «νομιμοποιούσε» την πολυϊδιοκτησία, όμως όχι μόνο δεν το πήραν χαμπάρι και αποσύρθηκε λόγω τη αποκάλυψης του σκανδάλου από τα ΜΜΕ αλλά δεν μερίμνησαν να μπει στον ΚΑΠ το προηγούμενο άρθρο για την πολυϊδιοκτησία που περιλάμβανε και τις ποινές. Μάλιστα, σύμφωνα με νομικούς κύκλους αυτός είναι και λόγος έκπτωσης της διοίκησης της ΕΠΟ.
Χούμπελ και Φούσεκ πρέπει να προσέξουν για να μην τους φύγει ο αετός που... αμολάνε! «Τζάμπα πάνε, τζάμπα έρχονται», που λέει και το γνωστό ρητό, στο Πάρκο Γουδή. Μόνο θεωρία από τους εκπροσώπους των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, ή καλύτερα, όχι μόνο θεωρία αλλά τα ίδια και τα ίδια.
Οι δυο προαναφερόμενοι αξιωματούχοι τελειώνουν, μετά το ποδοσφαιρικό μνημόνιο και τις εκλογές, όμως δεν παίρνουν καλό βαθμό στην άσκηση των καθηκόντων τους. ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ έπρεπε να τους ζητήσουν περισσότερα...