Η ανίκανη Ομοσπονδία είναι το Νο 1 πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου


«Οδοστρωτήρας» για την ΕΠΟ είναι η ανακοίνωση το Ολυμπιακού, η ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής, που κατέδειξε ότι η ανίκανη ομοσπονδία είναι το νούμερο 1 πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έβγαλε στη σέντρα σαθρό οικοδόμημα που καλούνται να ξηλώσουν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.
Μια ΕΠΟ που κρατάει «ομήρους» τις ΠΑΕ και σύμφωνα έναν πρώτο υπολογισμό της διοργανώτριας τα έσοδα από αυτές (ποσοστά από τα συμβόλαια των παικτών, από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, από παράβολα κτλ) ξεπερνούν το συνολικό ποσό των 10 εκατ. ευρώ.
Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ΕΠΟ ...πίνει το αίμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου:
1) Η ομοσπονδία έχει υπό την ομπρέλα της την ΚΕΔ της «εξυγίανσης». ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, σύμφωνα και με τα... εξυγιαντικά ΜΜΕ, έχουν λόγο στην ΕΠΟ, κατά σύμπτωση η διαιτησία είναι 100-0 υπέρ τους.
2) «Η ΕΠΟ του δικού μας Γραμμένου», σύμφωνα με τον Σαββίδη.
3) Η ΕΠΟ είναι αυτή που επιλέγει τις δικαστικές επιτροπές, μέσω ψηφοφορίας στη ΓΣ, και είναι «φάουλ για κόκκινη κάρτα» το γεγονός ότι στεγάζονται στα γραφεία της, όπου πάνε οι τακτικοί δικαστές.
4) Η ΕΠΟ... εξαφάνισε την Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Την επέβαλαν ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, όμως είναι ζήτημα, αν συνεδρίασε 2-3 φορές την παρούσα αγωνιστική σεζόν. «Η Εκτελεστική Επιτροπή θα συμβουλεύεται την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης που αφορά ζητήματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου», αναφέρει το καταστατικό της. Δεν τηρήθηκε ποτέ!
5) Κατά παραδοχή του Λάκοβιτς, η ΕΠΟ δεν πέρασε τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταρρυθμίσεων, που εισηγήθηκαν οι διεθνείς ομοσπονδίες για τον εκσυγχρονισμό της ομοσπονδίας.
6) Είναι αδιανόητο η Σούπερ Λίγκα να εκπροσωπείται από τέσσερα μέλη στο 17μελές ΔΣ της ΕΠΟ, άρα είναι εκτός λογικής πρόεδροι των ΕΠΣ αποφασίζουν για τις τύχες της μεγάλης κατηγορίας.