«Καυτές» εξελίξεις: Στη Βουλή η δικογραφία κατά των Παππά, Βασιλειάδη για την πρόκληση με το VAR

-Με αφορμή τη μήνυση του Σάββα Θεοδωρίδη για το ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου και της ΕΠΟ.

Η... εξυγίανση άρχισε να τρέμει. Πολλά ρίχτερ συνταράσουν τα θεμέλια της, καθώς η δικαιοσύνη ασχολείται σοβαρά με τη μηνυτήρια αναφορά του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη, με αφορμή τα «τέρατα και σημεία», πάντα αγωνιστική η κριτική, των Φωτιά (Πάλλας), Ευαγγέλου (Αθηνών)  και των λοιπών της διαιτητικής ομάδας του αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός 0-0, ο οποίος έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο (22/12/19( για τη 16η αγωνιστική της Superleague.
Απόδειξη ότι η μηνυτήρια αναφορά παίρνει τον δρόμο της είναι ότι η δικογραφία, μετά από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα  και ζητείται άρση της ασυλίας των δυο Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του VAR. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης καλούνται να ελεγχθούν, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας κατά συναυτουργία. Η δικογραφία έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους, ώστε να ασκηθούν και οι διώξεις, ενώ να σημειώσουμε ότι ο Βασιλειάδης δεν κατάφερε να εκλεγεί Βουλευτής.
Γενικά, όλη η δικογραφία είναι... περιβόλι και αναμένεται να... ανοίξει περισσότερο. Για να γίνει αντιληπτό το... βάρος της, αξίζει να αναφέρουμε ότι με τη μηνυτήρια αναφορά του Σάββα Θεοδωρίδη ζητείται έρευνα και για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του δημοσίου και της ΕΠΟ. Συνολικά, με είδηση που έγινε γνωστή στις 15 Ιανουαρίου, αυτή περιλαμβάνει 16 άτομα.
Με την ευκαιρία, πάντα με αφορμή τις καταγγελίες που έγιναν, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ελληνικός λαός περιμένει γενικότερη συζήτηση για το VAR στη Βουλή αλλά και έρευνα της δικαιοσύνης σε βάθος, ζητεί απαντήσεις για το πώς είναι δυνατόν το VAR, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κόστισε 14 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες σε άλλες χώρες δεν κόστισε ούτε τα μισά. Επίσης, έγιναν καταγγελίες για το πώς είναι δυνατόν το VAR να είναι... κολοβό και να λειτουργεί χωρίς τη γραμμή οφσάιντ και την τεχνολογία γραμμής τέρματος, για τα οποία απαιτούνται επιπλέον χρήματα.  Δηλαδή, καμία σχέση με το VAR που ξέρουμε σε άλλες χώρες.
Στη μηνυτήρια αναφορά του Σάββα Θεοδωρίδη «ξεχωρίζουν» ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος και ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα. Οι υπόλοιποι που περιλαμβάνονται στη μηνυτήρια αναφορά, είναι οι :
Λιφ Λίντμπεργκ (μέλος της ΚΕΔ),  Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν (μέλος της ΚΕΔ), Κουκουλάκης Μιχαήλ (μέλος της ΚΕΔ – υπεύθυνος VAR), Χολέβας Αλέξανδρος (υπεύθυνος VAR), Φούσεκ Πέτερ (ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας FIFA), Ζαχαριάδης Πραξιτέλης (διαιτητής), Ευαγγέλου Αγγελος (διαιτητής), Φωτιάς Βασίλειος (διαιτητής), Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (διαιτητής),  Βασιλειάδης Γεώργιος (υφυπουργός Αθλητισμού περιόδου από Νοέμβριο 2016 έως Ιούλιο 2019, δικηγόρος και πολιτικός, αγνώστων λοιπών στοιχείων), Παππάς Νικόλαος (υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και τηλεπικοινωνιών, από Νοέμβριο 2016 έως Ιούλιο 2019), Σάββας Νικόλαος (βοηθός διαιτητής στον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός), Φίλος Δημήτριος (βοηθός διαιτητής στο0ν αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός), Φωτόπουλος Ανδρέας (βοηθός διαιτητής VAR στον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός).
Σύμφωνα πάντα με την μηνυτήρια αναφορά, οι Γραμμένος και Περέϊρα καταγγέλλονται ως οι διευθύνοντες της «εγκληματικής οργάνωσης».
Οι Λίντμπεργκ, Μαρίν, Κουκουλάκης, Χολέβας, Ζαχαριάδης, Ευαγγέλου, Φωτιάς και Διαμαντόπουλος, για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση πού επιδιώκει την τέλεση περισσοτέρων κακουργημάτων
Οι Βασιλειάδης και Παππάς, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας κατά συναυτουργία.
Οι Γραμμένος, Περέϊρα, Λίντμπεργκ, Μαρίν, Κουκουλάκης, Χολέβας, για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος της ΕΠΟ του πρώτου και της ηθικής αυτουργίας σ’ αυτήν των υπολοίπων
Οι Ζαχαριάδης, Ευαγγέλου, Φωτιάς, Διαμαντόπουλος, Σάββας, Φωτόπουλος, για κακουργηματική αθέμιτη παρέμβαση και επίτευξη αλλοίωσης της μορφής εξέλιξης και αποτελέσματος αθλητικού αγώνα, ο οποίος μάλιστα περιέχεται  στο στοίχημα.