Επιστολή των FIFA, UEFA: Ισότιμος παίκτης η Κυβέρνηση! – Μήνυμα για να... παίξουν μπάλα κι άλλοι στην ΕΠΟ και στο ποδόσφαιρο

Αντί για Grexit, οι διεθνείς ομοσπονδίες, εμμέσως πλην σαφώς, δέχονται ότι οι εκλογές μπορούν να καθυστερήσουν λόγω του κορωνοϊού. Αντί για Grexit διαμηνύουν στην ΕΠΟ ότι πρέπει να μιλήσει με την κυβέρνηση, σαν ισότιμος παίκτης η κυβέρνηση, για να επιλυθούν σοβαρά ποδοσφαιρικά ζητήματα.
Τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν «άμεσα και εποικοδομητικά» με διάλογο μεταξύ της ΕΠΟ και της Κυβέρνησης δεν είναι και λίγα, μάλιστα FIFA και UEFA θεωρούν ότι οι προκλήσεις, αν προτιμάτε τα ζητήματα, δεν μπορούν να κλείσουν μόνο με την ΕΠΟ αλλά πρέπει να παρέμβει και η Κυβέρνηση.
Δηλαδή, η ΕΠΟ έχασε... γήπεδο, με την άδεια των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, για να «παίξουν μπάλα» και νέες ποδοσφαιρικές δυνάμεις (δηλαδή, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές κτλ). Είναι αυτονόητο ότι πρέπει και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποκτήσει περισσότερο χώρο.
Το κλαμπ των ΕΠΣ
Είναι δυνατόν για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέσω της συμμετοχής τους στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, να αποφασίζει ένα κλειστό κλαμπ προέδρων ΕΠΣ; Είναι δυνατόν να ψηφίσουν για την ΕΠΟ αρκετοί που «φυτεύτηκαν», με άρωμα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (σ.σ. εξαρτάται από την... περίπτωση) σε κάποιες ενώσεις, με δεδομένες τις καταγγελίες για εκβιασμούς, απειλές και χρηματισμούς; Είναι δυνατόν η ΕΠΟ να αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η Λίγκα να εκπροσωπείται με τέσσερα μέλη της σε ΔΣ 17 ατόμων;  Πως... ταιριάζουν όλα αυτά;
Χρυσώνουν το χάπι
Τα υπόλοιπα περί «ανεξαρτησίας» της ΕΠΟ και ότι αυτή πρέπει να αποφασίζει μακριά από αθέμιτες παρεμβάσεις είναι για να... χρυσώσουν το χάπι. Η αλήθεια είναι πολύ σκληρή και πικρή για την ΕΠΟ. Αν δεν γινόταν κι αυτό, τότε στην ΕΠΟ δεν χρειαζόταν να ψάχνουν μαντήλια για να κλάψουην, έπρεπε να παραιτηθούν!