Αυτοί είναι οι δέκα κανόνες των FIFA, UEFA που η ΕΠΟ έκανε... σκουπίδια

-Για αυτό η ομοσπονδία έμεινε μετεξεταστέα καθώς δεν λειτούργησε σαν μια κανονική ομοσπονδία, παρά μπήκε... ασπίδα στην «εξυγίανση».


Η ΕΠΟ «μετρήθηκε, ζυγίστηκε», σύμφωνα με το ρητό, ναι οι ξένες ομοσπονδίες έχουν άποψη για όλους και όλα, αλλά έμεινε μετεξεταστέα. FIFA και UEFA, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν ότι δεν εφάρμοσε δέκα κανόνες που επιθυμούσαν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, προκειμένου η ΕΠΟ να λειτουργεί σαν μια κανονική ομοσπονδία. Έγιναν αρκετές συζητήσεις για αυτούς, όμως τα περισσότερα έμειναν στην θεωρία. Οι ξένοι θεωρούν ότι η ΕΠΟ δεν πέρασε ούτε το 15 % των μεταρρυθμίσεων που ήθελαν.
Οι δέκα κανόνες που έπρεπε η ΕΠΟ να τηρεί, ειδικότερα οι δέκα κανόνες της σωστής διακυβέρνησης, είναι οι εξής:
1)  Η διοίκηση της ΕΠΟ δεν προστάτεψε το ποδόσφαιρο από κυβερνητικές παρεμβάσεις, 2) Δεν είχαν λόγο στη διοίκηση του ποδοσφαίρου όλοι οι σύλλογοι, ούτε η Superleague, καθώς... καταργήθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, 3) Οι επιτροπές της δεν λειτουργούσαν με ισονομία, 4) Δεν μάθαινε από τα λάθη της κακοδιοίκησής της, 5) Άλλοι οι κανονισμοί των FIFA, UEFA άλλοι της ΕΠΟ, 6) Η ΕΠΟ δεν έχει χαράξει συγκεκριμένη στρατηγική, είναι χύμα στο κύμα, 7) Δεν αναθεώρησε ούτε εναρμόνισε, με σκοπό να εκσυγχρονιστεί, το καταστατικό της με τα δικά τους, 8) Ελάχιστα προγράμματα και δράσεις εθελοντισμού προχώρησαν, 9) Δεν προώθησε δεοντολογικές αξίες ακεραιότητας και χρηστής διακυβέρνησης, 10) Η ομοσπονδία δεν είχε οικονομικό σχέδιο, προχωρούσε σε σπατάλες και προσλήψεις με μισθούς-μαμούθ. 
Ο Χούμπελ στις εκθέσεις του είχε χτυπήσει... καμπανάκι στον Γραμμένο. Αυτές μαζεύτηκαν και πλέον οι διεθνείς ομοσπονδίες έχουν εικόνα για όλα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αυστριακός έναν χρόνο νωρίτερα δεν είχε κάνει «καλή» έκθεση και το ελληνικό ποδόσφαιρο κινδύνεψε με Grexit.