Το... λίφτινγκ στην ομοσπονδία – Οι πέντε τομές που ετοιμάζουν FIFA και UEFA

-Σχέδια για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα και διαχωρισμός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου
-Ο νέος κανονισμός θα προβλέπει και την... αποκόλληση της ΚΕΔ ενώ θα οριστούν ξένοι παράγοντες για τους ορισμούς των ρέφερι



Η ΕΠΟ ...βούλιαξε και αλλάζει! Με εντολή των FIFA, UEFA που συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζουν αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Μια ομοσπονδία, η οποία έχει άρωμα συγκεκριμένων ομάδων, δεν είναι ανεξάρτητη, είναι φυσικό να βλάπτει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η τωρινή ΕΠΟ.
Επίσης, για να περάσουμε στη δεύτερη τομή που θα γίνει στην ΕΠΟ, έχει σχέση με την ίδια την ΕΠΟ! Θα γίνουν δομικές αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της. Εκσυγχρονισμό το λένε!
Υπάρχει  σχέδιο για διαχωρισμό του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Είναι αδιανόητο παράγοντες των ΕΠΣ να αποφασίζουν για τις ΠΑΕ που έχουν και τη μεγαλύτερη δύναμη και παράλληλα «συντηρούν» την ΕΠΟ!
Η τέταρτη τομή θα έχει σχέση με την αθλητική δικαιοσύνη και την πάταξη των χειραγωγημένων αγώνων. Κυρίως στους κανονισμούς, για να μην έχουν πόρτες, παράθυρα και ...διαγραφές αδικημάτων, όπως αυτό της πολυίδιοκτησίας, σαν σύγχρονο Μαντείο των Δελφών!
Η πέμπτη τομή είναι η διαιτησία: Κάποιοι μπορεί να πιέζουν τον Γραμμένο να φέρει το θέμα της νέας ΚΕΔ, επειδή η «εξυγίανση» μας αποχαιρετάει και θα προσπαθήσουν να ...προλάβουν κάποια πράγματα, όμως λογαριάζουν χωρίς τις FIFA, UEFA. «Το σύστημα διαιτησίας» είναι μέρος του μνημονίου, άρα αναμένονται και αλλαγές στο πλαίσιο της ολιστικής μελέτης που θα υποβάλλουν FIFA, UEFA, μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Η... αποκόλληση-ανεξαρτητοποίηση της ΚΕΔ από την ΕΠΟ είναι η πρώτη τομή που θα γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά από συμφωνία της Κυβέρνησης με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Παράλληλα, αυτές θα ορίσουν τη νέα ΚΕΔ που δεν έχει καμία επικοινωνία με το Πάρκο Γουδή, ούτε γραφεία όπως τώρα, θα είναι στο κτίριο του VAR.

Σχόλια