Σφράγισαν το τέλος της ΕΠΟ

-Ταυτόχρονα με το τέλος της ΕΠΟ, έρχεται και το τέλος της «εξυγίανσης».

Πλέον οι ξένοι δεν έχουν δικαιολογία, ξέρουν τι γίνεται στην ΕΠΟ και σφράγισαν το τέλος της. Δυο φορές έβγαλαν στη σέντρα την ομοσπονδία για... χαμένη ανεξαρτησία. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η επιστολή που καλεί την Ομοσπονδία να κάνει διάλογο με την Κυβέρνηση τόσο για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών όσο και για άλλα θέματα που αποτελούν... προκλήσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή ταυτόχρονα με το τέλος της ΕΠΟ, έρχεται και το τέλος της «εξυγίανσης».
Η πρώτη φορά που οι ξένοι έβγαλαν στη σέντρα την ΕΠΟ για έλλειψη ανεξαρτησίας είναι με την επίθεση του Χούμπελ στο ΔΣ της 19ης Ιουνίου 2019, επειδή αποχώρησαν τα μέλη από το μπλοκ του νότου που δεν ήθελαν τον Περέιρα: «Δεν είναι κατανοητό και μου δημιουργεί έκπληξη πώς εκλεγμένα μέλη αποχωρούν από το συμβούλιο για διάφορους λόγους. Τα site γράφουν ότι ο Μελισσανίδης τηλεφώνησε και τους είπε να φύγουν (σ.σ. έδειξε και με το κινητό του συγκεκριμένο δημοσίευμα). Δεν ξέρω ελληνικά αλλά όλοι γράφουν αυτό το πράγμα. Πρέπει τα μέλη της ΕΠΟ να είναι ανεξάρτητα και όχι εξαρτημένα», είπε Αυστριακός.
Η δεύτερη φορά είναι με την ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης λόγω της απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ για την καρατόμηση του Τσαχειλίδη στις 28/11/18: «Ως εκ τούτου, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα βήμα προς τα πίσω από τη διασφάλιση της συνολικής ανεξαρτησίας της διαιτησίας στην Ελλάδα. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα ζητήσει άμεσα από την ΕΠΟ λεπτομέρειες αναφορικά με τους λόγους και τις διαδικασίες της προαναφερόμενης απόλυσης. Στη συνέχεια η επιτροπή παρακολούθησης θα υποβάλλει λεπτομερή έκθεση στη FIFA και την UEFA».

Σχόλια