Παγκόσμιο φαινόμενο: Οι Ελληνες διαιτητές θέλουν μόνο να σφυρίζουν και δεν φωνάζουν επειδή δεν πληρώνονται!

Αυτό που συμβαίνει με τους Ελληνες διαιτητές της «εξυγίανσης», απόδειξη ότι στον χώρο τους δεν υπάρχουν προσωπικότητες, είναι πρωτοφανές. Δεν έχει προηγούμενο! Οι Ελληνες διαιτητές θα πρέπει να είναι παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς δείχνουν ότι τους ενδιαφέρει μόνο να παίζουν και δεν θέλουν να πληρώνονται.
Η ομοσπονδία τους κούνησε το δάκτυλο, αποφασίζοντας να πληρώσει κανονικά του μισθούς των golden boys, όμως πέρα βρέχει για τους ρέφερι της «εξυγίανσης». Δεν έβγαλαν ανακοίνωση για να διαμαρτυρηθούν επειδή η ΕΠΟ τους χρωστά τις έξι τελευταίες αγωνιστικές συν τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Θα μπορούσαν να βγάλουν ανακοίνωση για να τονίσουν και το πρόβλημα των συναδέλφων τους της δεύτερης κατηγορίες, που κάνουν μαύρα μάτια για να δουν το χρώμα του ευρώ. οι ρέφερι της δεύτερης κατηγορίας στη Superleague 2  έχουν πληρωθεί μέχρι τη 10η αγωνιστική και μέχρι την 5η για την Football League, όπου έχουν γίνει 20 και 23 αγωνιστικές, αντίστοιχα. Μάλιστα, στην SL 2 δεν τους κατέβαλαν τα έξοδα μετακίνησης και για τις δέκα αγωνιστικές!
Ευθύνη για τα φέσια φέρνει μόνο η ΕΠΟ. Οι ομάδες έχουν προκαταβάλει τα έξοδα για τις διαιτησίας και αρχικά η ομοσπονδία είχε δεσμευτεί ότι θα τους πλήρωνε κάθε μήνα, όμως η υπόσχεση ήταν... αέρας κοπανιστός.
Αυτή η σιωπή δεν τιμά καθόλου τους Ελληνες ρέφερι. Όπως, δεν τιμά και τους Ελληνες και ξένους της ΚΕΔ, οι οποίοι γνωρίζουν το πρόβλημα, όμως δεν κινούνται για να δώσουν λύση. Ούτε καταγγέλλουν την ΕΠΟ στην FIFA και στην UEFA.
Αναλυτικά οι μικτές αμοιβές ανά αγώνα:
Superleague 1
Διαιτητής: 2.000 Ευρώ, Βοηθοί: Από 1.000, 4ος: 500, VAR: 1.000, ΑVAR: 500 και Παρατηρητής: 500.
Superleague 2
Διαιτητής: 1.000 Ευρώ, Βοηθοί: από 500, 4ος: 250, Παρατηρητής: 250.
Football League
Διαιτητής: 500 Ευρώ, Βοηθοί: από 250, 4ος: 125, Παρατηρητής: 125.