Ο «εμφύλιος» στην ΕΠΟ είναι... πονοκέφαλος για FIFA, UEFA

Τι είχες ΕΠΟ, τι είχα πάντα... Το πράγματα στην Ομοσπονδία φαινόταν από την αρχή, από τον Αύγουστο του 2017, όταν η διοίκηση Γραμμένου «κατέλαβε» το Πάρκο Γουδή. Μπορεί, σχετικά με το ποιοι θα μπουν στο προεδρείο, να είχαν κάνει συμφωνία από πριν και να τηρήθηκε, όμως ποτέ η ΕΠΟ δεν είχε ενωμένη διοίκηση. Ειδικά όταν έμπαιναν στη μέση θέμα που είχαν να κάνουν είτε με τον ΠΑΟΚ είτε με την ΑΕΚ. Γενικά, το ένα μπλοκ, βορρά και νότου, αντίστοιχα, «φρόντιζε» πάντα να κάνει επίδειξη δύναμης στο άλλο.
Μάταια, ο Γραμμένος προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες, προς αυτή την κατεύθυνση, όπως λέγεται, κινήθηκε και ο Λάκοβιτς. Δεν είχε και δύναμη, όταν στο παρελθόν έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον Χούμπελ, νυν τοποτηρητή του ελληνικού ποδοσφαίρου και τότε πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης, να φύγει κάποιος... συνεργάτης που του επέβαλαν.
Η... διάλυση της ΕΠΟ ήταν ο φόβος των FIFA, UEFA τα τελευταία χρόνια. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ κάποιοι αξιωματούχοι της που ασχολούνται με το ελληνικό πρόβλημα δεν κρύβουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κατάσταση, καθώς θεωρούν πως δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των παραγόντων, ούτε για θέματα που έχουν σχέση με το γενικό καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Ο «εμφύλιος» μεταξύ των παραγόντων που ανήκουν στα μπλοκ του βορρά και του νότου, αντίστοιχα, είναι και η αιτία που οι ξένοι «κατηγορούν» την ομοσπονδία για αναποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων. «Οϋτε το 20 % των προτάσεων μας δεν υλοποιήθηκε», υποστηρίζουν αξιωματούχοι των FIFA, UEFA.
Μπορεί να τηρήθηκε η συμφωνία μεταξύ των δυο μπλοκ, βορρά και νότου ή αν προτιμάτε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αντίστοιχα, για τις θέσεις του προεδρείου αλλά και των επιτροπών, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Κανονικά, στα μισά της θητείας, το προεδρείο, πλην Γραμμένου έπρεπε να αλλάξει με άλλους, όπως και οι προεδρικές καρέκλες των επιτροπών, τις οποίες κατέλαβαν μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ.
Από τον βορρά, συμπεριλαμβανομένου και του Γραμμένου, ήθελαν αναδιάρθρωση του προεδρείου, όμως δεν τόλμησαν ποτέ να μπουν σε τέτοια διαδικασία. Ο ένας λόγος είναι επειδή φοβόταν να μη διαλυθεί η ομοσπονδία, ο δεύτερος, επειδή φοβόταν την ψηφοφορία. Καθόλου τυχαίο ότι πριν τα ΔΣ προηγούνταν παρασυμβούλιο για την αποφάσεις που θα περνούσαν, ώστε να μην τσακώνονται μπροστά στους ξένους τοποτηρητές.

Σχόλια