Θα έσωζαν τη διαιτησία αυτοί που κρύβονταν από τις ευθύνες τους και δεν εφάρμοσαν τους κανονισμούς; Τέτοια... κατάνια δεν ξανάγινε

-Ενώ έπρεπε να ανακοινώσουν ποιος παράγοντας της ΚΕΔ ορίζει σε ποια κατηγορία, δεν εφάρμοσαν τον κανονισμό.

Για να... θαυμάσετε το «επίπεδο» της ΚΕΔ, αντιγράφουμε το άρθρο 33 του κανονισμού διαιτησίας με τον τίτλο «Ορισμός διαιτητών», πιο συγκεκριμένα αντιγράφουμε την παράγραφο 1: «Κάθε αρμόδιο μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ, ανά Κατηγορία αρμοδιότητάς του, ορίζει τους διαιτητές των αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων από τους αντίστοιχους πίνακες διαιτητών». Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, σημειώστε τρεις λέξεις, τις εξής: «κάθε αρμόδιο μέλος».
Κι όμως, είναι γεγονός πρωτοφανές! Οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές της Superleague, της Superleague 2 και της Football League δεν ξέρουν ποιος ορίζει σε ποια κατηγορία. Σε κανένα σεμινάριο διαιτησίας των προαναφερόμενων κατηγοριών δεν έγινε γνωστό ποιος από τους Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ ορίζει σε ποια κατηγορία. Δηλαδή, ποιος ορίζει τους διαιτητές της Superleague, τους βοηθούς και τους παρατηρητές της ίδιας κατηγορίας.
Κανονικά και για να υπάρχει έλεγχος άλλος πρέπει να ορίζει διαιτητές και βοηθούς και άλλο μέλος της ΚΕΔ τους παρατηρητές. Όμως, εδώ κατάργησαν τα πάντα και παράλληλα υπήρχε ασυλία για τους ρέφερι που έκαναν λάθη.
Επαναλαμβάνουμε ότι ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. «Ζητά» από την ΚΕΔ όχι μόνο ευθύνες αλλά και διαφάνεια, που είναι εξίσου σημαντικό, κάτι που δεν θέλουν να το αποδεχθούν οι τρεις ξένοι αρχιδιαιτητές.
Και το ερώτημα είναι το εξής: Αφού δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, πως θα έσωζαν την ελληνική διαιτησία;
Υπάρχει κι άλλο ερώτημα: Αφού διαρρέουν ότι ορίζει ο Μάριν, γιατί δεν το ανακοινώνουν;
Η ΚΕΔ της... εξυγίανσης είναι η μοναδική που δεν ανακοίνωσε ποτέ ποιος ορίζει τι! Η λέξη διαφάνεια ήταν άγνωστη στα εισαγόμενα παραγοντάκια...
 Παρόμοιος είναι ο κανονισμός και για τους παρατηρητές. «Δύο (02) μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ ορίζουν τους παρατηρητές διαιτησίας Εθνικών Πρωταθλημάτων, ελέγχουν το έργο τους και δίδουν οδηγίες για τον τρόπο εκτέλεσης των υπηρεσιών τους. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι αρμόδια για την αντικατάσταση ή την μη χρησιμοποίησή τους», αναφέρει η παράγραφος 1 του άρθρου 36 με τον τίτλο «ορισμός παρατηρητών διαιτησίας – υποχρεώσεις».
Μπορεί ο κανονισμός διαιτησίας να μην το «λέει» ξεκάθαρα, όμως από το παραπάνω προκύπτει ότι άλλος έπρεπε να ορίζει τους διαιτητές άλλος του παρατηρητές. Αρα, υπήρχε ασυδοσία και με βάση τον κανονισμό. Οι Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ τα βρήκαν μεταξύ τους και δεν έδιναν λόγο σε κανέναν. Η μοναδική ΚΕΔ, σε παγκόσμιο επίπεδο, που δεν... είχε ευθύνη για τίποτα