Εχθροί του ποδοσφαίρου οι... εξυγιαντές με τις παύλες, την προπαγάνδα και τη μάσκα των αντικειμενικών


Και μη χειρότερα. Η μήπως ακόμη δεν είδαμε τίποτα; Μόνο αποστροφή μπορεί να προκαλέσει το «κίνημα της παύλας», όπως και δηλώσεις κάποιων μεγαλομετόχων ή προέδρων ΠΑΕ (Σπανός του Ατρομήτου, Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης, Παπαϊωάννου της Λαμίας, Κωστούλας του Παναιτωλικού) που δηλώνουν ότι δεν θα ξαναπαιχθεί ποδόσφαιρο.
Όμως, η πιο ψύχραιμη στάση στην παρούσα φάση είναι αυτή της αναμονής για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Παράλληλα, υπάρχουν και οι ειδικοί που... αδειάζουν τους προαναφερόμενους. Αναφερόμαστε τόσο στην ομάδα εργασίας της UEFA που παρακολουθεί και κάθε μέρα αξιολογεί την κατάσταση όσο και στην Ενωση Ευρωπαϊκών Λιγκών που, την περασμένη εβδομάδα, μετά από ομόφωνη απόφαση και το τονίζουμε, διατυμπάνισε την πρόθεσή της να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι η UEFA μετέθεσε το Euro κατά ένα έτος αλλά και τη λήξη της κανονικής περιόδου μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Επίσης, η FIFA θα επεκτείνει τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στο τέλος Ιουνίου αλλά και τη μεταγραφική περίοδο.  Εννοείται ότι σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η υγεία των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των φιλάθλων, των διαιτητών και όλων των εμπλεκομένων.
Κι όμως στην Ελλάδα, άλλοι θέλουν να μπει μια παύλα και άλλοι να κατεβάσουν ρολά. Λες και θα γίνει κάτι διαφορετικό σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Όμως, αυτά δεν πρέπει να προκαλούν εντύπωση.
Η «εξυγίανση» είναι... εχθρός του ποδοσφαίρου. Ο όρος «εφευρέθηκε» για να μπει... βιτρίνα στην άλωση του αθλήματος από συγκεκριμένα συμφέροντα και κάποιοι από το «κίνημα της παύλας», που έχει άρωμα ΠΑΟΚ, είχαν πρωταγωνιστήσει.
Δεν είναι λογικό κάποιοι να προτιμούν την κινδυνολογία, από το να περιμένουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην παρούσα κατάσταση, κάθε πρόβλεψη είναι ουτοπία...
Στην UEFA, όπου την Τετάρτη (01/04) έχουν κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με τις ομοσπονδίες για το πώς θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, γιατί δεν λένε τίποτα; Δεν έχουν μυαλό; Να μην ξεχνάμε ότι ο αντιπρόεδρός της, Μισέλ Ούβα, δεξί χέρι του Τσέφεριν δήλωσε ότι «θα ζητήσουμε πρωταθλητές, είτε συνεχιστούν τα πρωταθλήματα είτε όχι».
Αναλυτικά δήλωση του αντιπροέδρου, Μισέλ Ούβα, με την επισήμανση ότι ο Ιταλός είναι δεξί χέρι του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν:
«Κάθε Ομοσπονδία, από τις 55 που είναι μέλη της UEFA, έχει την ελευθερία να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κριθεί το πρωτάθλημα σε συνεννόηση με την κάθε Λίγκα. Η UEFA θα ζητήσει τον Ιούλιο την λίστα με τις ομάδες που έχουν προκριθεί για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Είτε τελικά ολοκληρώθηκε η σεζόν στα πρωταθλήματα είτε όχι, η UEFA θα πρέπει να γνωρίζει τις ομάδες των επόμενων διοργανώσεων για να καταρτίσει το πλάνο της».