Το «σύστημα» στα σχοινιά, αναμένεται το νοκ άουτ!

-Δεν θέλουν διεύρυνση του εκλογικού σώματος επειδή θα εξαφανιστεί το κατεστημένο της «εξυγίανσης».

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το «σύστημα» που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται στα σχοινιά. Όλοι, πλέον, τους πήραν χαμπάρι, το κατάλαβαν επιτέλους η FIFA και η UEFA, μετά τις καταγγελίες του Ολυμπιακού αλλά και άλλων ομάδων και ενώσεων.
Η λύση που είναι μονόδρομος για να χαθεί το προαναφερόμενο σύστημα, για να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το ...τούνελ που μυρίζει σαπίλα, είναι η διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, αν προτιμάτε η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ώστε οι ποδοσφαιρικές ενώσεις να βγουν από το κάδρο που σηματοδοτεί τις εξελίξεις. Να μην ξεχνάμε και τα «τέρατα και σημεία», σύμφωνα με τις καταγγελίες για απειλές, εκβιασμούς κτλ, σε εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων, των οποίων η ψήφος «οδήγησε» στην... εξυγίανση, αφού έβαλε το ποδόσφαιρο στο... τούνελ που αναφέραμε.
Το «σύστημα» φωνάζει ότι δεν θέλει διεύρυνση του εκλογικού σώματος, επειδή σε αυτή την περίπτωση θα χάσει και τα αβγά και τα καλάθια. Για την ακρίβεια θα... εξαφανιστεί η «εξυγίανση». Επίσης, δεν υπάρχει σοβαρότητα στο επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ (σ.σ. τώρα ψηφίζουν οι ενώσεις και οι ΠΑΕ), επειδή τάχα δεν γίνονται αλλαγές, λίγους μήνες πριν από την κάλπη. Άλλωστε, είναι δυνατόν τόσο λίγοι να αποφασίζουν για τις τύχες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Γεραπετρίτης και Αυγενάκης επιβεβαίωσαν ότι εξετάζεται η διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ. Ο Γραμμένος, ή αν προτιμάτε το σύνολο της ΕΠΟ, δεν δείχνουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις εξελίξεις.
Υπάρχει χρόνος για να αλλάξει το εκλογικό σύστημα. FIFA και UEFA θέλουν εκλογές τον Ιούλιο, όμως λόγω κορονοϊού μπορεί να γίνουν τον Σεπτέμβριο. Επειδή, όλα δείχνουν ότι θα καθυστερήσουν και οι προτάσεις τους, στο πλαίσιο του μνημονίου, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται αλλαγές στη δομή της ΕΠΟ και στη διαιτησία.

Σχόλια